Veliko čarovniško rajanje v začaranem MCCju 2015 (foto,video)

02. 11. 2015 11:31

besediloKot začetniki Kelti in kasneje Rimljani, smo v duhu ,,Helloweena” rajali v MCCju. Skupaj s čarovnicami in čarovniki smo si ogledali gledališko predstavo, odšli v hišo strahov, si ogledali ličenje in ustvarjalo delavnico, ter zaploskali nagrajencem. 

Kelti so 1. novembra praznovali novo leto, verjeli pa so, da noč pred tem mrtvi vstanejo od mrtvih ter ponovno obiščejo svoje domove. Zaradi straha so se 31. oktobra skrivali za maskami. S prihodom Rimljanov se je spremenilo le, da so pred svoje domove nastavljali hrano in prižgali svečo, ki naj bi odganjala grešne duše.  V 16. stoletju je svečo zanjala buča, ki prihajala iz irske legende.

Praznik noč čarovnic, bolj znan pod imenom Helloween, so začeli praznovati v Zahodnem svetu. Noč med 31. oktobrom in 1. novembrom naj bi predstavljal večer vseh svetih ali večer pred vsemi svetimi. Po navadi se preoblečemo v različne kostume pošasti, največkrat pa v čarovnice oziroma čarovnike.

naslovna_vzunajČarovnikom in čarovnicam ter ostalim pošastim so v Mladinskem centru Celje pripravili rajanje. Poskrbeli so za hišo strahov, gledališko prestavo Pošastozavri in jabolko spora, ličenje, ustvarjalno delavnico, kostanj in nagrade, za tiste ki so se zares potrudili.

Gledališča predstava Pošastozavri in jabolko spora predstavilja dinozavre, ki želijo biti strašni. Pred njimi vsi bežijo, želijo biti mogočni, a kmalu spoznajo, da to ni pametno in strašnost odženejo.

Organizatorji so želeli nagraditi najbolj izvirne, zato so podelili štiri nagrade. Najmočnejši krik ima čarovnica Pia, najhitrejšo metlo pa čarovnica Maša, po klobuku pa smo se najbolj ustašili čarovnice Ulenajstrašnejšo družino pa so sestavljali Robin, Vita, Mija, Saga, Tina in Urška.

Izseke dogajanja si lahko ogledate v videu, vabljani pa tudi k ogledu fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=895]

Evelin Brodnik

polsi-tajfun-aba-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 0,810 seconds.