Celjani v zadnjih desetih minutah ob presenečenje


Rokometaši Celja Pivovarne Laško v prvem krogu lige prvakov niso uspeli pripraviti presenečenja proti favoriziranemu Veszpremu. Po odličnem prvem polčasu jih je Veszprem deklasiral v zadnjih desetih minutah. Končni rezultat je bil 31:39.

cpl-veszprem1Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v dvorani Zlatorog v prvem krogu Velux EHF Lige prvakov pomerili z madžarskim velikanom Telekom Veszpremom. Prvih 50 minut so bili popolnoma enakovreden tekmec, nakar je sledil celjski mrk.

Celjski rokometaši so odločno začeli tekmo in odlično odigrali prvi polčas. V tem delu tekme so dvakrat vodili celo za tri gole. Madžari so stisnili v obrambi in preobrnili izid, toda zaključek prvega polčasa je bil zopet na strani Celjanov. Dobili so ga za dva gola, 18:16. Prvo ime prvega polčasa je bil Mlakar s šestimi goli.

V drugem polčasu je Veszprem hitro izenačil, nakar sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Vse do 50. minute je bilo tako, nakar so rokometaši Vezsprema stopili na plin in utrujenim Celjanom razbili upe na presenečenje. Najboljši strelec tekme je bil Lekai z 11 goli. Mlakar je za Celjane dosegel 8 golov.

Končni rezultat tekme, pred pribljižno 4 tisoč gledalci, je bil 31:39.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA B, 1. krog – dvorana Zlatorog (4000 gledalcev)

CELJE Pivovarna Laško VESZPREM 31:39 (18:16)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović, Jurečič 1, Malus 6, Razgor 2, Suholežnik, Marguč 4, Mitrović 1, Kodrin 1, Anić 3, Dušebajev 2, Mačkovšek 2, Mlakar 8, Bečiri 1.

Veszprem: Mikler, Alilović, Manaskov 1, Schuch, Ilić 5, Tönnesen, Gajić 4, Nilsson, Nagy 4, Accambray 1, Ugalde Garcia 4, Marguč 5, Terzić, Blagotinšek 2, Sulić 2, Lekai 11.

Sedemmetrovke: 2/3; 5/5, Izključitve: 6 min; 12 min

foto: CPL