Vlada naj bi zamenjala člana sveta SB Celje, ki je zamudil na glasovanje o odstopu vodstva


Po tem ko Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje v torek ni potrdil podanega odstopa vodstva, naj bi vlada zamenjala vladnega predstavnika v svetu, ki se je vzdržal glasovanja in s tem omogočil, da je vodstvo bolnišnice ostalo na položaju.

Kot poroča portal N1 je vlada kot člana Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje razrešila svojega dosedanjega predstavnika Mitjo Pirmana. Razlog naj bi tičal v tem, da Pirman pri glasovanju ni podprl ponujeni odstop strokovnega direktorja Franca Vindišarja, temveč se je glasovanja vzdržal. Kot je znano, je svet zavoda v torkek odločalo o odstopu vodstva celjske bolnišnice, ki ga je to ponudilo po aferi zamenjave identitet pacientov, ki sta bila prepeljana v SB Celje in tam zdravljena pod različnima identitetama, nakar je eden izmed njiju umrl in bil tudi pokopan v napačen grob.

Za razrešitev Svetelška so glasovali štirje člani sveta, za razrešitev Vindišarja pa trije. Preostali člani sveta so se vzdržali glasovanju, razen Sama Fakina, ki je v obeh primerih glasoval proti razrešitvi vodstva. Na seji je bilo sicer prisotnih osem od devetih članov. Manjkal je predstavnik vlade Primož Stošicki, ki pa je bil upravičeno odsoten, saj je obstal v zastoju, ki je na avtocesti nastal zaradi prometne nesreče. Predvidoma naj bi Stošički razrešitev obeh direktorjev podprl. V devetčlanskem svetu je sicer pet predstavnikov vlade.

Po informacijah portala N1 naj bi vlada danes, na predlog ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, Pirmana že razrešila in na njegovo mesto imenovala Tomaža Subotiča. Minister za zdravje je tudi po predstavitvi ugotovitev internega strokovnega nadzora v SB Celje ponovil, da vztraja pri odstopu vodstva celjske bolnišnice.