Vlada potrdila Aleksandra Svetelška za direktorja celjske bolnišnice


Potem ko so člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje na začetku aprila izmed treh kandidatov, ki so se prijavili za mesto poslovnega direktorja SB Celje, na to mesto izglasovali Aleksandra Svetelška, je sedaj soglasje dala še vlada.

Vlada je na včerajšnji večerni dopisni seji potrdila odločitev sveta bolnišnice in dala soglasje k imenovanju Aleksandra Svetelška za direktorja javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Celje, za mandatno dobo štirih let.

Kot smo poročali tukaj, so na razpis za vodenje Splošne bolnišnice Celje prispele vloge treh kandidatov in sicer Irene Nunčič, Gregorja Pajića in Aleksandra Svetelška. Aleksandra Svetelška je podprlo pet od osmih prisotnih svetnikov.

Aktualna direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek je februarja presenetila na seji sveta zavoda celjske bolnišnice, in odstopila z mesta poslovne direktorice bolnišnice. Odstopila je po skoraj natanko štirih letih, ko je bila prvič imenovana za direktorico Splošne bolnišnice Celje. Kot je pojasnila v odstopni izjavi, se je svojo poklicno pot odločila nadaljevati v zasebnem sektorju, v gospodarstvu, kjer je kot managerka delovala večino svoje kariere. O njenem odstopi smo pisali tukaj.