Vpliv novih ukrepov na življenje v Celju: varstvo otrok, delo občinske uprave, igrišča, Stari grad, Celebus, knjižnica,…

23. 10. 2020 14:30

Mestna občina Celje bo zagotovila nujno varstvo predšolskih otrok. Stranke na MOC sprejemajo po predhodnem dogovoru. Igrišč zaenkrat ostajajo odprta. Celebus ne bo vozil ob vikendih.

Mestna občina Celje bo v prihodnjem tednu, ko bodo vrtci zaprti, organizirala nujno varstvo za otroke, katerih starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.

Pogoj za sprejem otroka v varstvo je, da nujno delo opravljata oba starša in da je otrok zdrav. Starši morajo predložiti tudi potrdilo delodajalca o upravičenosti do nujnega varstva, ki je objavljeno na spletnih straneh vseh treh javnih vrtcev.

Nujno varstvo bo organizirano za otroke vpisane v tri javne celjske vrtce: Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja. Potekalo bo brez organiziranih dejavnosti, v mešanih starostnih skupinah, in sicer v Vrtcu Tončke Čečeve, enota Gaberje (rumena hiša), na Mariborski cesti 43.

Če je le možno, staršem priporočajo naj otroci ostanejo doma. Za čas, ko bodo vrtci zaprti, so starši opravičeni plačila vrtca.

Delo na Mestni občini Celje

Občinska uprava bo delovala normalno, Mestna blagajna in Glavna pisarna ostajata odprti, stranke pa (tudi, ko so uradne ure) sprejemajo le po predhodnem dogovoru.

Igrišča

Zaenkrat otroških igral in športnih igrišč ne zapirajo, odsvetujejo pa njihovo uporabo, saj je tam verjetnost okužbe velika. Vsekakor je potrebno dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe: največ 6 oseb, primerna varnostna razdalja, razkuževanje rok, nošenje mask. Občanom svetujejo, da z otroki raje obiskujejo rekreativne poti v naravi. Zelo pomembno je, da ravnamo samozaščitno in da tudi sami poskrbimo za svojo varnost in varnost drugih.

Celebus

Skladno z ukrepi vlade za preprečevanje širjenja korona virusa s ponedeljkom, 26. 10. 2020, spreminjajo vozni red Celebusa. Vozil bo od ponedeljka do petka, ob sobotah in nedeljah ne bo vozil. Skladno z navodili vlade bo omejena tudi uporaba kapacitet avtobusov.

Zapira se Stari grad, Celjski dom,…

Jutri, v soboto, 24. oktobra 2020, se v skladu z odlokom Vlade Republike Slovenije zapirajo tudi Stari grad Celje, Center sodobnih umetnosti (Galerija sodobne umetnosti, Likovni salon in Galerija Račka), TIC Center/Paviljon za prezentacijo arheologije, Drevesna hiška, Spominska hiša Alme M. Karlin in Celjski dom. Zaprtje velja do preklica.

Osrednja knjižnica Celje:

Zaradi porasta obolelih s koronavirusom in odloka Vlade RS je Osrednja knjižnica Celje z vsemi enotami od sobote, 24. 10. 2020, zaprta. Gradivo lahko naročite preko aplikacije Moja knjižnica ali po 03/426 17 17 in ga PREVZAMETE na določenem mestu pred vstopom v knjižnico v običajnih delovnih urah. Upoštevajte le, da se lahko v prostoru nahaja ena oseba, prostor bo tudi jasno označen. Pri okencu boste pred prevzemom morali pokazati člansko ali osebno izkaznico.

Prav tako lahko nemoteno vrnete gradivo v knjigomat pri vhodu. Navodila veljajo tudi za krajevne enote OKC. Za dodatne informacije pokličite na 041 738 041.

foto: G.K.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 1,095 seconds.