Vrstomati tudi v celjski bolnišnici

03. 08. 2017 20:00

Slošna bolnišnica Celje (SBC) je četrta slovenska bolnišnica, ki je uvedla vrstomate. Ti omogočajo elektronski vpis pacientov, ki prihajajo na obravnavo. Zaenkrat so namestili 10 vrstomatov.

vrstomat-sbc
Eden izmed vrstomatov v celjski bolnišnici.

Kot že samo ime pove, so vrstomati namenjeni krajšanju vrst. V prvi vrsti pacient prihrani pri samem postopku prijave za pregled. Tistim namreč, ki se vpišejo preko vrstomata, ni več potrebno opraviti registracije na enem izmed okenc za vpis pacientov, kjer so pogosto dolge vrste. Poleg tega pa pacientom ni več potrebno tudi po več ur sedeti pred ambulanto in čakati na poziv za obravnavo, saj vrstomat določi predviden čas obravnave. 

Postopek je zelo enostaven. Pacient z urejenim zavarovanjem in veljavno elektronsko napotnico vstavi zdravstveno kartico v vrstomat, ta pa mu izpiše listek na katerem so jasna navodila in podatki o ambulanti, v kateri bo obravnavan, ter predviden termin obravnave.

V ambulantah, kjer vrstomati še niso nameščeni vpis bolnikov poteka po starem postopku. Prav tako se na okence za vpis pacientov morajo odpraviti tisti, ki imajo težave z elektronskim vpisom.

V bolnišnici je nameščenih 10 vrstomatov. Štirje so v avli bolnišnične poliklinike, nasproti glavnega vpisnega mesta, po eden pa v Centru za dializo, na Oddelku za radiologijo, na Oddelku za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, v pritličju Gizele, na Ginekološko-porodniškem oddelku ter v stavbi, v kateri so ambulante Očesnega oddelka.

S tem bodo v SBC tudi racionalizirali delo tako administratork, kot tudi medicinskih sester. To pa nenazadnje predstavlja tudi enega izmed manjših korakov k sanaciji zelo slabega finančnega stanja v katerem se je znašla Splošna bolnišnica Celje. O tem smo na Celje.info poročali v tem prispevku.

Prva bolnišnica v Sloveniji, ki je vpeljala vrstomate je bila Bolnišnica Izola. Sicer pa jih imajo še v Novem Mestu in na Jesenicah.

*foto: Splošna bolnišnica Celje

 

hoomstock-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 3,395 seconds.