Vsi celjski otroci bodo lahko obiskovali celjske osnovne šole

11. 03. 2019 12:47

Letos se je v celjske osnovne šole vpisalo 456 prvošolcev, kar je 68 prvošolcev manj kot v šolskem letu 2018/19.

Na podlagi razpoložljivih podatkov naj bi bil vsem celjskim prvošolcem omogočen vpis na eno izmed celjskih osnovnih šol.

Celjske osnovne šole zadnja leta pesti velika prostorska stiska. Prizadetim šolam je tako že nekaj časa obljubljeno, da se bo omenjena problematika začela reševati v najkrajšem možnem času. Obljube naj bi se sedaj začele končno udejanjati. Po zagotovilih Mestne občine Celje naj bi namreč že kmalu začeli graditi prizidek na Osnovni šoli Hudinja, ki je trenutno še najbolj potrebna novih prostorov.

Starše skrbi, občina miri

Toda kljub omenjenim premikom, so vse glasnejša opozorila o prostorski stiski na celjskih osnovnih šolah močno zaskrbela predvsem starše prvošolčkov. Ti so zato v zadnjih dneh, ko so se končali vpisi za šolsko leto 2019/20, izrazili zaskrbljenost, da se njihov prvošolček nemara ne bo mogel vpisati na eno izmed željenih celjskih osnovnih šol.

Na skrbi staršev so se odzvali na Mestni občini Celje ter zagotovili, da se bodo vsi otroci z območja Mestne občine Celje, ne glede na prostorsko stisko na nekaterih osnovnih šolah, lahko vpisali na celjske osnovne šole.

To so na nedavni seji Aktiva ravnateljev, na podlagi podatkov o letošnjem vpisu, potrdili tudi ravnatelji osnovnih šol in glasbene šole.

Letos vpisanih 68 prvošolčkov manj od lani

Po trenutno razpoložljivih podatkih, ki so nam jih posredovali z MO Celje, se je v letošnje šolsko leto 2019/20 vpisalo 456 prvošolcev, 83 pa je bilo predlogov za odložitev šolanja.

Letos je torej vpisanih kar 68 prvošolcev manj, kot v lanskem šolskem letu 2018/19, ko je bilo vpisanih 524 prvošolcev. V šolskem letu 2017/18 je bilo vpisanih 457 prvošolcev, v 2016/17 pa 487 prvošolcev.

Na podlagi razpoložljivih podatkov bodo, z izjemo I. osnovne šole Celje in Osnovne šole Hudinja, ki se jima obetajo trije oddelki prvošolčkov, imele vse ostale osnovne šole naslednje šolsko leto po dva oddelka.

Na MO Celje še pojasnjujejo, da so do začetka novega šolskega leta možne še manjše spremembe, ki pa se nanašajo predvsem na dejstvo, da se nekaj staršev otrok bodisi ni odzvalo povabilu k vpisu bodisi šole ne morejo ugotoviti naslova stalnega prebivališča šoloobveznih otrok, ki bi se morali vpisati v 1. razred.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,505 seconds.