Z izvolitvijo kandidata in elektorjev za Državni svet tokratni sklic celjskega mestnega sveta zaključil mandat

11. 10. 2022 15:01

Mestni svet Mestne občine Celje se je danes sestal na 2. izredni seji, na kateri je izvedel volitve za kandidata za člana DS RS ter volitve predstavnikov v volilno telo za volitve članov Državnega sveta RS. S tem je aktualni sklic mestnih svetnikov tudi zaključil tokratni mandat. Nov sklic mestnih svetnikov se bo v dvorani sestal po lokalnih volitvah, ki bodo 20. novembra 2022.

Mestni svet Mestne občine Celje se je danes zbral na zadnji seji aktualnega sklica. Na 2. izredni seji so se mestni svetniki zbrali zaradi volitev v Državni svet RS, ki bodo potekale dne 23. novembra 2022, saj so morali potrditi sezname elektorjev in kandidaturo za člana državnega sveta.

Mestni svetniki so za kandidata za člana DS izvolili mag. Marka Zidanška, ki je prejel 27 od 28 glasov mestnih svetnikov, ki so oddali svoj glas na tajnih volitvah, ena glasovnica je bila neveljavna. Za izvolitev je bila potrebna večina glasov tistih, ki so glasovali.

Za elektorje so bili izvoljeni Breda Arnšek, Srečko Erjavec, Sašo Farčnik, Matevž Jug, Gvido Krušič, Matej Lednik, Vladimir Ljubek, Maja Papič Lindič, Leon Podlinšek in mag. Darja Turk.

Volitve v Državni svet RS bodo 23. novembra letos, lokalna skupnost pa je dolžna predložiti sezname elektorjev in kandidaturo za člana državnega sveta najkasneje do 23. oktobra 2022.

foto: MOC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,826 seconds.