Z julijem 2020 brezplačni medkrajevni prevozi za upokojence. Celebus po simbolični ceni

07. 11. 2019 06:26

S 1. julijem 2020 bo tudi upokojencem na voljo brezplačna uporaba medkrajevnega potniškega prometa.

Medkrajevno se bodo torej lahko z javnim prevozom brezplačno prevažali tudi tudi celjski upokojenci. V novelo zakona pa ne “pade” nobena izmed linij Celebusa, ki sicer že sedaj upokojencem ponuja mesečne vstopnice po simbolični ceni.

Kot so nam pojasnili na Mestni občini Celje, zaenkrat tudi še ne razmišljajo o tem, da bi za upokojence uvedli brezplačni prevoz z javnim mestnim potniškim prometom Celebus in dodajajo, da je vozovnica za upokojence že sedaj cenovno zelo ugodna in cenejša od ostalih, za mesečno vozovnico pa morajo denimo upokojenci odšteti samo 6,25 evra.

Sprejeta novela zakona, ki upokojencem omogoča prezplačen medkrajevni prevoz

Pred prazniki so poslanci sprejeli novelo zakona, po kateri bo tudi upokojencem, od 1. julija 2020 naprej, na voljo brezplačna uporaba medkrajevnega potniškega prometa. Kot so ob sprejetju novele zakona poudarili na Ministrstvu za infrastrukturo, so bili upokojenci doslej namreč edina družbena skupina brez ugodnosti pri medkrajevnem javnem potniškem prometu.

Ob tem bodo lahko tudi mladi registrirani in kategorizirani športniki s statusom dijaka ali študenta subvencionirano vozovnico uporabili za prevoz na vadbe in tekme. Omogočili bodo tudi brezplačne prevoze gibalno oviranim študentom in invalidom.

Sprejeta novela zakona je eden izmed korakov k zadanemu cilju, ki predvideva polne avtobuse in vlake. V ta namen so se v preteklosti že začeli izvajati določeni ukrepi, kot naprimer enotne vozovnice javnega potniškega prometa v nekaterih mestih, hitre povezave med večjimi kraji in prestolnico, s 1. julijem pa naj bi se znižale še cene mesečnih imenskih vozovnic.

brezplacen-javni-promet-upokojenci-768x542

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,934 seconds.