Z osrednje slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje 2017 (foto, video)


V torek zvečer se je v Narodnem domu Celje odvila osrednja slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje, kjer so podelili najvišja občinska priznanja. Župan Bojan Šrot, ki je bil osrednji govornik, je podelil zlati celjski grb, dva srebrna, tri bronaste in dva kristalna celjska grba.

Program, ki je popestril slovesnost in navdušil zbrane v dvorani, so pripravili režiser Luka Marcen, dramaturginja Nuša Komplet Peperko, scenograf Miha Peperko, avtor glasbe Goran Bojčevski ter akrobati.  

slovesnost_praznik_moc_2017_2

Nagrajenci si prizadevajo, da je naše življenje lepše

Po besedah župana MOC Bojana Šrota je praznik Mestne občine Celje odlična priložnost za pregled slavne zgodovine Celja, obenem pa za podelitev priznanj nagrajencem, ki so se z zlatimi črkami vpisali v celjsko zgodovino in bodo marsikomu svetel vzor.

V Celju po njegovih besedah živijo zelo različni ljudje. Nekateri so nergači in nikoli niso z ničemer zadovoljni, zopet druge nese tok življenja in jim je vseeno. Tretjim pa na srečo ni vseeno, saj si prizadevajo, da bi bilo naše življenje lepše. “Takšni so naši nagrajenci!“, je povedal župan.

Vsem letošnjim prejemnikom se je poklonil ter iskreno zahvalil za njihovo delo, s katerim so pomembno vplivali na razvoj, ugled in promocijo knežjega mesta.

 

Celjske grbe prejeli čustveno in s ponosom

Zlati celjski grb je župan podelil Osrednji knjižnici Celje, srebrna celjska grba Ladislavu Gobcu  in Andreji Zakonjšek Krt, bronaste celjske grbe Francu Meži, Milanu Niniću in Društvu za glasbeno gledališče Slovenije, kristalna celjska grba pa Leonu Firštu in dr. Vaski  Pejić.

Ob prejemu grbov so se vsi nagrajenci zahvalili predlagateljem in Mestni občini Celje, ki je prepoznala njihovo ustvarjalnost, domiselnost, odločnost in izjemno predanost svojemu delu. Nekateri so nagrade prejeli precej čustveno, prav vsi pa s ponosom.

Pred kamero smo povabili direktorico Osrednje knjižnice Celje Polono Rifelj, ki nam je zaupala občutke ob prejemu zlatega celjskega grba:

 

Za izjemno predanost pri razvijanju celjskega kegljaškega športa, njegove mednarodne prepoznavnosti ter za delo z mladimi, je srebrni celjski grb prejel Ladislav Gobec. Tudi slednji nam je zaupal občutke ob prejemu grba:

 

Za dosežke v operni umetnosti v slovenskem in mednarodnem kulturnem prostoru je srebrni celjski grb prejela tudi Andreja Zakonjšek Krt, ki je nagrado prejela precej čustveno. Zakaj, prisluhnite tukaj:

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”525″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]sola-voznje-polsi-klik