Za vršilca dolžnosti direktorja SB Celje imenovan Dragan Kovačić

09. 10. 2020 17:21

Na današnji izredni seji Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje je bil za vršilca dolžnosti direktorja imenovan dr. Dragan Kovačić, dr. med..

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje se je danes, 9. oktobra 2020 sestal na izredni seji. V preteklih dneh je bila namreč izdana sodba Višjega delovnega in socialnega sodišča v individualnem delovnem sporu tožnika doc. dr. Branka Gabrovca. Ta je potrdila sodbo Delovnega sodišča v Celju, ki je razsodilo, da je sklep Sveta zavoda SB Celje z dne 5. 2. 2018 o imenovanju mag. Margarete Guček Zakošek za direktorico SB Celje za mandatno obdobje štirih let nezakonit in se razveljavi. Hkrati je sodišče Splošni bolnišnici Celje naložilo, da ponovno odloči o imenovanju direktorja. V tem postopku pa mora ponovno opraviti izbiro med vsemi na razpis prijavljenimi kandidati in kot kandidata, ki izpolnjuje razpisne pogoje, upoštevati tudi doc. dr. Branka Gabrovca.

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je tako v skladu z določili Zakona o delovnih razmerjih mag. Margareti Guček Zakošek odpovedal Pogodbo o zaposlitvi za delo na delovnem mestu direktorice. Odpoved direktorici ni izdana iz krivdnih razlogov ampak iz formalnih zahtev sodbe, saj zaradi razveljavitve sklepa o izbiri za opravljanje tega dela ne izpolnjuje več pogojev. Ker je bolnišnica s tem dejanjem ostala brez direktorja in s tem brez veljavno imenovanega zakonitega zastopnika, je Svet zavoda na tej seji opravil tudi imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice Celje za obdobje do 1 leta oz. do zaključka postopka imenovanja direktorja za naslednje mandatno obdobje.

Na glasovanju je bil za v.d. direktorja z večino glasov izglasovan dr. Dragan Kovačić, dr. med., sicer predstojnik Kardiološkega oddelka.

Člani Sveta zavoda so razpravljali tudi o ponovitvi izbirnega postopka za imenovanje direktorja in se strinjali, da se k temu pristopi v najkrajšem možnem času.

vir: SB Celje, foto: G.K.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 14,823 seconds.