Za župana občine Polzela štirje kandidati


Občina Polzela je ena izmed enajstih občin, v katerih bodo kmalu dobili nove župane. Svojega vodjo bodo Polzelani volili v nedeljo, 11. marca. Morebitni drugi krog bo sledil 25. marca.

Zadnjih 13 let je županski stolček zasedal zelo uspešen in priljubljen Ljubo Žnidar (SDS), ki pa se je po predčasnih volitvah “preselil” v poslanske klopi. Ker sta funkciji poslanca in župana nezdružljivi, je vajeti Polzele predal podžupanu Jožetu Kužniku (SDS).

In prav Kužnik je eden izmed štirih kandidatov, ki se bodo potegovali za položaj novega župana. Diplomirani inženir tehnologije prometa med prioritete za razvoj občine uvršča izgradnjo novega vrtca, povečanje števila zdravnikov in zobozdravnikov ter zavarovanje železniških prehodov. Njegovo kandidaturo je podprl tudi nekdanji župan Žnidar.

Drugi potrjeni kandidat je elektrotehnik Andrej Potočnik (SLS), ki že dvajset let dela kot zavarovalni zastopnik. Potočnik je leta 2006 že vložil kandidaturo za župana, a je bil neuspešen. Zavzemal se bo za energetsko varčno prenovo osnovne šole in ohranjanje kmetijskih zemljišč.

V boj za županski stolček se podaja tudi neodvisni kandidat s podporo volivcev – diplomirani ekonomist Marko Slokar. Občani ga dobro poznajo predvsem zaradi njegovega zelo aktivnega delovanja na kulturnem področju. Med prioritete svojega morebitnega županovanja uvršča racionalizacijo delovanja občinske uprave.

Moške pa bo poskusila “povoziti” magistrica poslovnih ved, neodvisna kandidatka Nevenka Ribič. Je sicer ena izmed štirih predstavnic nežnejšega spola, ki bodo kandidirale na tokratnih županskih volitvah v Sloveniji.

t&f: Špela Kumer