Začetek glasovanja v jubilejni akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna: v konkurenci tudi Celje, MCC Hostel in mnoge druge destinacije naše regije


Začelo se je spletno glasovanje v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga letos jubilejno 30. leto izvaja Turistična zveza Slovenije (TZS).

Slovenska mesta, kraji, tematska pot, kampi, itd. so razporejeni v 11 kategorij, spletno glasovanje pa predstavlja prvi del končne ocene. V skupaj treh kategorijah tekmujeta tudi mesto Celje in MCC Hostel, sicer pa je v devetih kategorijah v konkurenci kar 29 kandidatov iz savinjske regije.

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna je nekakšno lepotno tekmovanje slovenskih krajev in mest in poteka že 30. leto zapored. V okviru projekta ocenjujejo urejenost slovenskih krajev, skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe ter gostoljubju lokalnih prebivalcev.

Akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kateri strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje, kako urejena so slovenska mesta in kraji, je že v polnem teku. Strokovna komisija TZS bo do konca avgusta Slovenijo prečesala po dolgem in počez, v tem času pa bo potekalo spletno glasovanje za med ljudmi najbolj priljubljene turistične točke.

Svoj glas lahko oddate enkrat na dan v vsaki posamezni kategoriji, v katerih je tudi 29 kandidatov savinjske regije (predstavniki naše regije so navedeni v oklepaju pri vsaki kategoriji):   

 • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto (Celje, Velenje),
 • NAJ  lepše – NAJ gostoljubnejše srednje mesto (Žalec),
 • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto (Mozirje, Polzela, Vojnik, Šempeter v Savinjski dolini),
 • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj (Podčetrtek, Rogaška Slatina, Zreče),
 • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši turistični kraj,
 • NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj (Šmarje pri Jelšah, Olimje, Kozje, Frankolovo, Gornji Grad, Ljubno ob Savinji, Vitanje, Žiče),
 • NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro (Celje, Gaberke, Vojnik),
 • NAJ tematska pot (Pravljično Šmarje, Emina tematska pot Podčetrtek, Tončkova pot oz. Učna pot antona Bezenška Frankolovo, Pot treh cerkva Laško, Pot po Logarski dolini, Gozdna učna pot Gaberke),
 • NAJ kamp,
 • NAJ glamping (Glamping Olimia Adria Village) in
 • NAJ mladinsko prenočišče (MCC Hostel Celje).
Glasujete lahko TUKAJ – klik

Tista mesta, kraji, tematska pot,…  ki bodo prejeli največ vaših glasov, bodo prejeli posebno priznanje za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj  po izboru ljudstva.

Spletno glasovanje je le prvi del ocene do končne zmage. Sledi namreč še ocenjevanje državne komisije, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij (krajinarji, geografi, turistični delavci, sociologi, arhitekti, etnologi in drugi). Ti bodo po vnaprej določen terminskem planu ocenjevali posamezne kandidate v kategorijah.