Žalec: poteka zaključno asfaltiranje ceste skozi staro mestno jedro (foto)


Zalec_obnova1V Žalcu je bilo danes zelo živahno – in glasno. Mimoidoči so se ustavljali, fotografirali in z zanimanjem opazovali dogajanje. V starem mestnem jedru namreč poteka zaključno fino asfaltiranje, ki naj bi bilo zaključeno jutri v dopoldanskih urah. Takrat bo odpravljena tudi popolna zapora prometa. Žalec tako počasi že dobiva svojo novo podobo.

Fino asfaltiranje je po enem letu gradnje zadnja faza prenove, pojasnjujejo na Občini Žalec, kjer se meščanom in obiskovalcem zahvaljujejo za strpnost.

Izvajalec AGM Nemec je do vključno marca izstavil obračunske situacije v višini dobra 1,2 milijona evrov, kar je približno 61% pogodbene vrednosti del. Čeprav je delavcem malo ponagajalo vreme, končni rok, to je konec tega meseca, naj ne bi bil ogrožen. Prenova kanalizacije na celotnem območju je bila sicer končana že pred rokom.

Zalec_obnova3Fini asfalt bodo v prihodnjih dneh opremili še s cestno signalizacijo in z urbano opremo (klopi, koši, idr.) ter uredili zelene površine.

Nova bo tudi razsvetljava – čeprav je bila v prvotnem načrtu predvidena vgradnja halogenskih luči, se je občina zdaj odločila za varčnejše in okolju prijazne led luči, ki so menda tudi cenejše za vzdrževanje.

Staro mestno jedro Žalec torej že dobiva prenovljeno podobo. Uradna otvoritev bo ob prazniku Občine Žalec 6. septembra.

Zalec_obnova2