Zaradi mraza v celjski knjižnici zaprt glavni vhod

24. 02. 2012 09:28

V kolikor ste se v zadnjih tednih odpravili na obisk celjske knjižnice, ste zagotovo opazili, da je vhod skozi glavna vrata onemogočen.

To je posledica samoiniciative uslužbencev knjižnice, ki so se odločili, da ne bodo več prenašali mraza. O razlogih, ki so privedli do tega, da moramo vstopati v knjižnico skozi službeni vhod, smo se pogovorili s knjižničarjem Samotom.

Razlog, da je glavni vhod nove knjižnice v Celju zaprt je ta, da je preko teh vrat, ob nižjih zunanjih temperaturah, mraz in tudi veter prihajal vse do delovnega pulta knjižničarjev. Tu so temperature segale tudi do 12,5 °C, temu pa je dodatno pripomogel še veter, ki je pihal ob vsakem odprtju vrat.

Tako so sodelavci knjižnice po lastni iniciativi predlagali idejo zaprtja vrat. S tem predlogom je Polona Bajc, kot glavna posrednica stopila do direktorja Branka Goropevška.

Problem je sicer bil zaznan že isti dan otvoritve knjižnice, 18. januarja 2010. Nadrejene so o tem takrat tudi obvestili. Pričakovano je bilo, da zadeva ne bo razrešena čez noč, vseeno so bili pripravljeni sprejeti kompromis. Tako so se odločili, da prvo zimo zdržijo, vendar zadeva po več kot dveh letih ni bila rešena.

Opozorila, prošnje in predlogi so bili naslovljeni na ustanovitelja in investitorja knjižnice –  Mestno občino Celje.

Sicer pred vrati obstaja zračna zavesa, ki ne zadošča svojemu namenu. Med obema vratoma je nameščen tudi aparat za vračanje gradiva, to sproži, da so obojna vrata dalj časa odprta.

celjska knjižnicaO planih za prihodnje se še nič ne ve. Iniciativa med zaposlenimi je vzpostavljena, pripravlja se dopis, zbiranje podpisov, ki bodo poslani na Mestno občino Celje. Zahteva se obrazložitev, ponovni pregled projekta in njegove izvedbe.

Kaj je za pričakovati v namen razrešitve problema, je še vedno pod vprašanjem.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 4,549 seconds.