Zaradi nevihte zaliti prostori, poplavljene ceste ter podrta drevesa

27. 05. 2021 21:29

Danes popoldne je večino države zajela nevihta. Podrta so drevesa, nekatere ceste so poplavljene, prav tako pa poročajo o zalitih kleteh nekaterih objektov. Iz nekaterih delov države poročajo tudi o toči.

V občini Slovenske Konjice je zalitih več stanovanjskih hiš, policijska postaja, trgovine, lokali. Poplavljenih je tudi več cest. Posredujejo gasilci PGD Slovenske Konjice, PGD Tepanje, PGD Zbelovo, PGD Draža vas, PGD Žiče in PGD Zreče.

Foto: FB/Andrej Pajk

Ob 20.27 se je na Teharsko cesto v Celju podrlo devo čez cesto. Gasilci PGE Celje so drevo odstranili s ceste.

Ob 16.19 se je na cesti Trnov hrib – Govce v občini Laško podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Sedraž so drevo odstranili s ceste.

Ob 19.52 se je na cesti Jurklošter – Rimske Toplice v občini Laško podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Jurklošter so drevo odstranili s ceste.

Druge nesreče:

Ob 8.22 so na parkirišču na Rudarski cesti v Velenju gasilci PGD Velenje z vpojnim sredstvom posuli okoli deset kvadratnih metrov izlitega olja in očistili površino.

Ob 1.48 so na avtocesti Arja vas – Šempeter pri uvozu Arja vas v občini Žalec zagorele pnevmatike na prikolici tovornega vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Žalec so zavarovali kraj dogodka, požar omejili in pogasili, okolico tovora pregledali s termovizijsko kamero ter izvajali gasilsko stražo med vleko poškodovane prikolice do parkirišča izven avtoceste.

Ob 13.29 so v Slomškvi ulici v Slovenskih Konjicah gasilci PGD Zreče s tehničnim posegom rešili osebo iz dvigala.

Ob 10.38 so v naselju Gozdec, občina Laško, gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in tako omogočili dostop reševalcem NMP do onemogle osebe.

Naslovna fotografija: Pixabay

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 3,519 seconds.