Zaradi velikega odziva se podaljšuje zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino


Zaradi velikega odziva ljudi, ki so pripravljeni sodelovati v zbiranju humanitarne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce, bo zbirni center v Celjskem mladinskem centru zbiranje pomoči podaljšal do petka, 11. marca.

“Vsem občankam in občanom, ki so že donirali sredstva v humanitarne namene, se iskreno zahvaljujemo. Kot so povedali ljudje, ki so v zadnjih dneh prinašali pomoč, so jim pretresljive človeške zgodbe iz vojnega območja segle do srca. Pokazali so veliko človečnosti, sočutja in pripravljenosti, da pomagajo po svojih najboljših močeh,” so sporočili z Mestne občine Celje.

Zbiranju humanitarne pomoči se bodo pridružile tudi celjske osnovne in srednje šole. “Veseli smo, da so se otroci in mladi skupaj z učitelji in profesorji  že prvi dan po končanih počitnicah odzvali na humanitarno katastrofo, se povezali med sabo in sporočili, da želijo pomagati ljudem, ki so se zaradi vojne v Ukrajini znašli v veliki stiski. Humanitarno pomoč bodo zbirali tudi v celjskih vrtcih,” dodajajo na občini.

Zbirni center v Celjskem mladinskem centru bo zaenkrat odprt do vključno petka, 11. marca, od 10. do 12. ure in od 15. do 18. ure.

Poleg prehrambenih izdelkov zbirajo higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč, gasilsko reševalno opremo (cevi, elektro agregat, črpalke …) in osebno reševalno opremo (gasilske čelade, rokavice, škornji …).