ZD Celje bo množično cepljenje izvajal v hali L dvorane Golovec

10. 05. 2021 14:06

Zaradi povečanja cepilnih mest bo ZD Celje množično cepljenje od jutri, torka, 11. 5. 2021, naprej izvajal v hali L celjske dvorane Golovec. Naročanje zaenkrat še preko spletnega obrazca ZD Celje.

Trenutno je v Mestni občini Celje prvi odmerek cepiva prejelo 21 % prebivalcev občine, drugi odmerek pa 11,5 %, kar je malenkost pod slovenskim povprečjem.

Skladno z aktualno nacionalno strategijo cepljenja proti covid-19 bo Cepilni center Zdravstvenega doma Celje izvajal cepljenje splošne populacije od torka, 11. maja, naprej v hali L celjske dvorane Golovec. Na voljo bo osem cepilnim mest z okrepljenim zdravstvenim kadrom za cepljenje. Dnevno bodo lahko sedaj cepili do 1500 oseb.

Na cepljenje se odslej lahko prijavilo vsi odrasli ne glede na starost. Prednost imajo še naprej starejši od 50 let, kronični bolniki in kritična infrastruktura, a glede na večje količine dobavljenega cepiva vsem zainteresiranim za cepljenje priporočajo, da se čim prej prijavijo.

Prijave na cepljenje v okviru Cepilnega centra ZD Celje trenutno potekajo še preko spletnega obrazca na spletni strani ZD Celje (www.zd-celje.si), saj še usklajujejo njihov informacijski sistem s portalom zVem, preko katerega bodo v kratkem potekale prijave na cepljenje.

Poudarjajo, da se vsem tistim, ki so na cepljenje že prijavljeni, ni treba ponovno prijavljati.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,783 seconds.