ZD Celje kmalu z novimi prostori (foto)

27. 11. 2020 13:30

Gradbena dela na Gregorčičevi 6, kjer bo Zdravstveni dom Celje v letu 2021 pridobil kar 2.500 kvadratnih metrov dodatnih površin, so v polnem teku.

Vrednost prenove objekta je 3,365 milijona evrov. Gre za skupno naložbo ZD Celje in Mestne Občine Celje, zaključek projekta pa se je zaradi epidemije nekoliko zamaknil in bo končan predvidoma konec marca leta 2021.

Pripravljalna dela so se začela v začetku letošnjega leta, a so bila nato gradbena dela zaradi epidemije koronavirusa za nekaj časa prekinjena. Trenutno se v objektu izvajajo zaključna obrtniška dela: polaganje vinilnih talnih oblog, slikopleskarska dela, izvedena so keramičarska dela, pripravljena je podkonstrucija spuščenih stropov. Prav tako se izvaja fina montaža elektro in strojne opreme. Zaključuje se izvedba fasade na južni strani objekta, v naslednjih dneh bo izveden zaključni sloj na severni fasadi. Prav tako se zaključuje izvedba zunanje ureditve – asfaltiranje je predvideno še v letošnjem letu, v kolikor bodo vremenske razmere to dopuščale.

»V ZD Celje smo s potekom projekta zelo zadovoljni. Verjamem, da naši zaposleni in uporabniki že težko pričakujejo otvoritev novih prostorov, ki bodo izboljšali kakovostno izvajanje zdravstvenih in drugih storitev. Zahvaljujem se tudi vsem stanovalcem v okolici Gregorčičeve 6 za razumevanje in potrpežljivost v času prenove,« je pojasnila direktorica ZD Celje mag. Alenka Obrul.

V objektu na Gregorčičevi 6 bodo nove prostore pridobile naslednje zdravstvene dejavnosti: fizioterapija v pritličju, Center za krepitev zdravja in razvojne ambulante z nevrofizioterapijo v prvem nadstropju ter Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov v drugem nadstropju. Ker spada objekt v registrirano nepremično kulturno dediščino Celja, so bili ob zasnovi prenove upoštevani projektni pogoji Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Službe za kulturno dediščino, Območne enote Celje. Arhitekturno zasnovo objekta je izdelal arhitekt Borut Pregelj. Strokovni nadzor prenove izvaja podjetje AZ inženiring d.o.o. iz Celja. Prenovitvena dela pa izvaja podjetje Remont iz Celja.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,487 seconds.