ZD Celje naslednji teden začenja z brezplačnim cepljenjem proti sezonski gripi


Zdravstveni dom Celje bo od naslednjega torka, 18. 10. 2022, začel izvajati cepljenje proti sezonski gripi. Cepljenje je brezplačno za vse.

Cepljenje je priporočljivo za vse, ki se želijo zaščititi proti gripi, še zlasti pa se priporoča ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje, ter zdravstveni in drugi delavci, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti. Cepljenje je brezplačno za vse paciente, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje, sporočajo iz ZD celje.

Cepljenje proti sezonski gripi se bo izvajalo:
  • Za ODRASLE in OTROKE od 10. leta naprej v Cepilnem centru Celje, nova lokacija na Gregorčičevi 6, vsak TOREK in ČETRTEK od 15.00 do 17.00. Predhodno se je potrebno naročiti na tel: 03 543 40 18 ali preko e-pošte: [email protected]
  • ZA OTROKE do 10 leta starosti se po predhodnem naročilu pri svojem osebnem zdravniku lahko cepijo na Dispanzerju za šolske otroke in mladino od ponedeljka do petka od 13.00 do 14.00.
  • PREDŠOLSKI OTROCI se po predhodnem naročilu pri svojem osebnem zdravniku lahko cepijo na Predšolskem dispanzerju od ponedeljka in petka.

Posamezniki lahko s cepljenjem zaščitijo sebe in druge posameznike v svoji okolici, kar je še posebej pomembno, če gre za bolj ogrožene skupine prebivalcev. Skupen cilj vseh mora biti dvig precepljenosti prebivalcev Slovenije, s čimer bi preprečili velik delež zbolevanja, zapletov in smrti zaradi gripe.

S cepivom proti gripi se ne smejo cepiti osebe, ki so imele hudo alergijsko reakcijo po predhodnem cepljenju s tem cepivom ali imajo alergijo na katero od sestavin cepiva oziroma so alergične na kokošja jajca. Cepljenje je potrebno odložiti pri osebah, ki so akutno zbolele in imajo povišano telesno temperaturo.