ZD Celje prejel naziv “Najboljša učna ustanova na primarni ravni leta 2020”

26. 01. 2021 15:08

Zdravstveni dom Celje je prejel naziv »Najboljša učna ustanova na primarni ravni« v letu 2020 in zahvalo za izjemno mentorstvo mladim specialistom. 

Avgusta lani so specializanti medicine in dentalne medicine ocenili Zdravstveni dom Celje kot eno najboljših učnih zdravstvenih ustanov v Sloveniji. ZD Celje zdaj k tej odlični oceni dodaja še naziv »Najboljša učna ustanova na primarni ravni« in zahvalo »za izjemno in predano mentorstvo mladim bodočim specialistom« za leto 2020.

Omenjeni naziv in ocene podeljuje Zdravniška zbornica Slovenije na podlagi anonimnih ocen ustanove s strani krožečih specializantov. Naziv potrjuje dobro delo celotnega kolektiva v ZD Celje. »To nam daje veselje za delo z mladimi tudi v prihodnje. Pokazali smo, da smo dobri mentorji in učitelji – tako bomo tudi nadaljevali,« se je ob prejemu priznanja razveselil strokovni vodja ZD Celje Marko Drešček in se obenem zahvalil vsem zaposlenim za njihov zgleden mentorski odnos. S svojim zgledom so prispevali k temu, da so se mladi specializanti v ZD Celje počutili sprejete ter ob tem prejeli ustrezna znanja in jim nenazadnje podelili temu primerno oceno. V ZD Celje verjamejo, da jim bo tudi tovrstna prepoznavnost med specializanti pomagala v prihodnje pritegniti v celjski dom zdravja mlade kolege, bodoče zdravnike.

Tovrstne anonimne povratne informacije specializantov o najpomembnejših parametrih izobraževalnega procesa – ocenjevali so svoje neposredne mentorje, glavne mentorje ter ustanovo, kjer poteka izobraževalni proces – so ključne za ugotavljanje resničnega dogajanja v zdravstvenih ustanovah in možnosti izboljšav na področju mentorstva in izobraževalnega procesa mladih zdravnikov.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,113 seconds.