ZD Celje začasno seli cepilni center v dvorano Zlatorog


Cepljenje splošne populacije proti covidu-19 se bo v okviru Cepilnega centra Zdravstvenega doma Celje izvajalo od torka, 31.8.2021, naprej pa vse do preklica v celjski dvorani Zlatorog (glavni vhod). Prav tako bo ekipa ZD Celje na tej lokaciji izvajala hitro testiranje na okužbo s koronavirusom.

Množično cepljenje proti covid-19 in hitro testiranje bosta od 31. Avgusta dalje v celjski dvorani zlatorog.

Cepljenje se izvaja v skladu z nacionalni strategijo cepljenja in je možno samo ob dokazilu osebnega dokumenta s fotografijo in kartico zdravstvenega zavarovanja. V primeru, da oseba nima s seboj zahtevanih dokumentov, cepljenje ni možno.

V cepilnem centru ZD Celje je možnost nenaročenega cepljenja s cepivi, ki so objavljeni na posamezni dan cepljenja. Naročeni pacienti imajo prednost pred nenaročenimi. Vsi, ki so prijavljeni v aplikaciji zVem, bodo o točnem terminu cepljenja pravočasno obveščeni preko SMS-a, tudi za prejem drugega odmerka cepiva.

Urniki cepljenj in testiranj so ažurno objavljeni na spletni strani ZD Celje.

BREZPLAČNO HITRO TESTIRANJE SE IZVAJA ZA OSEBE ZAPOSLENE V:

  • zdravstvu
  • socialnovarstvenih zavodih
  • dejavnosti vzgoje in izobraževanja
  • osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga
  • osebe, ki organizirajo prireditve
  • osebe, ki izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske vzgoje

S sabo je potrebno imeti obvezna dokazila: osebni dokument s sliko, kartico zdravstvenega zavarovanja in potrdilo delodajalca.

Cena samoplačniškega testiranja je 12 evrov. Brezplačno potrdilo se prejme samo ob predhodni najavi zdravstvenem osebju.