Zimske počitnice 2023 v drugačnem terminu


Ministrstvo za izobraževanje je sprejelo nove pravilnike, ki urejajo šolski koledar. Zimske šolske počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo v prihodnjem šolskem letu začele nekoliko prej. Razlog je svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki ga Slovenija gosti konec februarja 2023 v Planici.

Zaradi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo med 21. februarjem in 5. marcem 2023 gostila Planica, je Ministrstvo za izobraževanje spremenilo termine zimskih počitnic za osnovne in srednje šole v letu 2023. V času svetovnega prvenstva bodo namreč turistične kapacitete, predvsem na Gorenjskem, zaradi prvenstva zasedene.

V šolskem letu 2022/2023 se bo tako prvo obdobje zimskih počitnic začel 30. januarja 2023, drugo obdobje pa 6. februarja 2023. Kateri del Slovenije bo na počitnice odšel prvi, še ni znano. Po ‘tradicionalnih’ terminih so sicer prvi na počitnice odšli otroci z zahodnega dela države, drugi pa otroci z jugovzhodnega in vzhodnega dela države. Sprememba termina šolskih počitnic je bila objavljena v Uradnem listu.

foto: pixabay