Zlata vrtnica turistični kmetiji Razgoršek, metla vsem, ki ‘svinjajo’ po mestu (foto)

03. 07. 2022 08:50

Turistično in kulturno društvo Celje je že 52. po vrsti podelilo zato vrtnico za najbolj urejeno okolje v Mestni občini Celje v minulem letu. Letos je zlata vrtnica pripadla turistični kmetiji Razgoršek iz Pepelnega pri Šmartnem v Rožni dolini. Metlo pa so letos simbolično prejeli vsi, ki uničujejo stavbe in opremo, odmetavajo smeti, svinjajo na ulicah in ne čistijo za svojimi psi.

Na potek akcije je tudi letos še vplivala epidemija, kar se je odrazilo v manj dejavnostih pri pripravi projekta, manjši angažiranosti ocenjevalcev, vse pa je rezultiralo v manj prispelih predlogih. Teh je bilo letos 19, kar je najmanj doslej. V preteklih letih je namreč s strani lokalnih skupnosti v Mestni občini Celje, posameznikov in organizacij vsakokrat prispelo med 35 in 50 v različnih kategorijah. V letošnji akciji so predloge posredovale le tri lokalne skupnosti, a so bili organizatorji akcije kljub temu zadovoljni.

Metja vsem, ki ‘svinjajo’

Letošnja Zlata vrtnica je šla v roke turistične kmetije Razgoršek, ki se nahaja na idilični lokaciji v Pepelnem pri Šmartnem v Rožni dolini. Kot so povedali ob prejemu vrtnice, so na prejem najvišjega priznanja za lepo urejeno okolje v Mestni občini Celje izjemno ponosni. Dodali so, da je najlepše dobiti priznanje v domačem kraju, v domači občni.

Metlo so letos simbolično prejeli vsi, ki uničujejo stavbe in opremo, odmetavajo smeti, svinjajo na ulicah in ne čistijo za svojimi psi.

Podeljena so bila tudi priznanja

Dobitniki priznanj so: Ivanka Motoh iz Otemne, Štefka in Mihael Pirnat iz Gajev, Vera in Leopold Kos, Gordana Rems in Jože Arzenšek, Estera in Franc Vok, Tanja in Mojmir Javoršek iz Trnovelj, Ivan Volavšek s Hudinje, OŠ Lava in KS Šmartno v Rožni dolini.

Dobitnika bronastih priznanj sta OŠ Frana Kranjca Celje in Pišek bar na Lopati.

Dobitniki srebrnih priznanj so: Marija Čuk iz Gorice pri Šmartnem, Jože Jezernik, Vesna in Franjo Luc z Ostrožnega, Cinkarna Celje in Zgodovinski arhiv Celje.

Zlato priznanje so prejeli Terezija Ašič iz Zagrada in družina Ratajc z Ostrožnega.

Foto: Turistična kmetija Razgoršek

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 7,237 seconds.