Znani nominiranci za priznanja celjske občine; Grobelnik še vedno ne bo častni občan

17. 02. 2017 10:19

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade Mestnega sveta Mestne občine Celje je na svoji seji obravnavala 20 predlogov za priznanja MOC v letu 2017. Mestnemu svetu bodo na seji, ki bo 14. marca predlagali osem prejemnikov.

Nominiranci za priznanja so:

Osrednja knjižnica Celje za zlati celjski grb,

Andreja Zakonjšek Krt in Ladislav Gobec za srebrni celjski grb,

Franc Meža, Milan Ninić in Društvo za glasbeno gledališče Slovenije za bronasti celjski grb,

Vaska Pejić in Leon Firšt za kristalni celjski grb za študijsko odličnost.

»Dobili smo veliko dobrih predlogov, zato pri izboru nismo imeli lahkega dela. Kljub temu sem prepričan, da smo se pravilno odločili in da bodo enakega mnenja tudi  mestni svetniki. Poudariti želim, da si komisija vsako leto prizadeva, da bi z dobro premišljenim izborom ohranila pomen in ugled občinskih priznanj«, je povedal mag. Marko Zidanšek, predsednik KVIAZ-a.

Javni razpis za podelitev priznanj zaslužnim občanom in drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, skupinam, združenjem in drugim pravnim osebam za profesionalne in druge dosežke ter uspehe na katerem koli področju delovanja in ustvarjanja, ki imajo izjemen pomen za razvoj, ugled in promocijo mesta, je Mestna občina Celje objavila konec minulega leta. Pobude oziroma predloge za podelitev priznanj so lahko do 31. januarja 2017 oddali posamezniki, družbe, zavodi, politične in druge organizacije in skupnosti, društva ter organi lokalne skupnosti.

Po naših informacijah je bil za častnega občana predlagan tudi Ivan Grobelnik, ki je leta 2004 prejel zlati častni znak svobode Republike Slovenije z naslednjo utemeljitvijo: »za pogumno dejanje s soborci pri osvoboditvi zaprtih iz Starega piskra in zasluge v boju proti nacifašizmu”.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,769 seconds.