Znani nominiranci za priznanja Mestne občine Celje za leto 2013

26. 02. 2013 15:14

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade Mestnega sveta Mestne občine Celje je na svoji seji 14. februarja 2013 obravnavala prejete predloge za podelitev priznanj Mestne občine Celje za leto 2013. V predpisanem roku, do 31. januarja 2013, do 12. ure, je na komisijo prispelo 28 predlogov za podelitev naziva Častni meščan Celja oziroma podelitev zlatega, srebrnega, bronastega in kristalnega celjskega grba.

Komisija je v skladu z Odlokom o priznanjih Mestne občine Celje natančno obravnavala vse prispele pobude in soglasno sklenila, da Mestnemu svetu Mestne občine Celje predlaga v sprejem predloge za podelitev devetih priznanj. Mestni svetniki bodo predloge obravnavali na 19. seji Mestnega sveta Mestne občine Celje, ki bo 12. marca 2013.

Nominirani kandidati za priznanja so:

– Jože Kopitar za zlati celjski grb,

– Prostovoljno gasilsko društvo Teharje in Eduardo Zagozda za srebrni celjski grb,

– Hiša kulture Celje, Janko Razgoršek in Kud galerija Plevnik – Kronowska Celje za bronasti celjski grb

– diplomanti Jasmina Šepetavc, Selma Duranović, Tine Malgaj za kristalni celjski grb.

Letos naziv častnega meščana ne bo podeljen.

Mestna občina Celje je ob koncu lanskega leta objavila Javni razpis za podelitev priznanj Mestne občine Celje za leto 2013 zaslužnim občanom in drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, skupinam, združenjem in drugim pravnim osebam, za profesionalne in druge dosežke ter uspehe na katerem koli področju delovanja in ustvarjanja, ki imajo izjemen pomen za razvoj, ugled in promocijo mesta. Pobude oziroma predloge za podelitev priznanj so lahko podali posamezniki, družbe, zavodi, politične in druge organizacije in skupnosti, društva ter organi lokalne skupnosti.

Predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade in pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek je povedal, da so priznanja Mestne občine Celje zahvala in priznanje za prizadevnost in izjemnost ter da želimo z njimi prejemnike neizbrisno zapisati v zgodovino knežjega mesta. Mag. Zidanšek: »Vesel sem, da se Mestna občina Celje na takšen način vsako leto spomni tistih, ki se dvigajo iz povprečja in nas presenečajo. Ne nazadnje so vsakoletna priznanja tudi spodbuda za vse Celjane, ki delajo odlično in za svoje delo marsikaj žrtvujejo. Ne bi bilo prav, če bi ostali neopaženi.«

Besedilo: MOC

* fotografija je simbolična

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,038 seconds.