Znanih deset kandidatov akcije Naj Celjan 2012

24. 10. 2012 09:45

Znanih je deset izbrancev akcije Naj Celjan 2012, a le eden izmed njih je letos s svojim delom in trudom najbolj zaznamoval Celje in dal mestu poseben pečat. Med deseterico bodo izbirala izključno vsa gospodinjstva v mestu in na koncu tudi določila zmagovalca. Drugo leto zapored bodo v uredništvu Celjana podelili tudi priznanje ‘Naj Celjan za življenjsko delo’.

Med deset najboljših so Celjani uvrstili prepoznavne osebnosti z najrazličnejših področij, ki so v minulem letu znale najbolj prisluhniti širšemu družbenemu dogajanju v mestu. Letošnji kandidati za naj Celjana so: Gregor Deleja (profesor glasbe), Nenad Firšt (priznani dirigent, violinist in skladatelj), Igor Majerle (ravnatelj Gimnazije Celje – Center), Bojana Mazil Šolinc (direktorica Doma ob Savinji), Jože Planinšek (župnik v Domu sv. Jožef), Konrad Plauštajner (odvetnik in pedagog), Zoran Podkoritnik (direktor podjetja Eurotas), Marjana Topolovec Dolinšek (sodnica), Marko Zupan (specialist nevrolog in predstojnik nevrološkega oddelka v SB Celje) in Urška Žolnir (judoistka).

V sredo, 28. novembra, bo na vsa gospodinjstva v Celju prispela posebna glasovnica, s katero bodo Celjani lahko glasovali za svojega favorita. »Želimo si, da vsak Celjan izbere svojega kandidata, zato smo se tudi letos odločili, da k sodelovanju povabimo prav vse,« je povedal odgovorni urednik Celjana, Nejc Mihelak. Zmagovalca bodo razglasili na Miklavževem poslovnem zajtrku medijske hiše Novice v sredo, 5. decembra. Takrat bo znan tudi naj Celjan za življenjsko delo, ki ga izbere uredništvo časopisa Celjan.

Stanko Lorger (naj Celjan za življenjsko delo 2011) in Branko Šibanc (naj Celjan 2011)

V knežjem mestu že osem let izbirajo naj Celjana, ki pomeni posebno priznanje za delo in dosežke posameznika v mestu ter v širšem okolju. Lani je naziv dobil infektolog Branko Šibanc, pred njim pa Rado Pezdir, Marjan Fabjan, Jana Govc Eržen, Franci Pliberšek, Zvone Štorman in Aleksander Svetelšek. Naj Celjana za življenjsko delo so lani razglasili prvič, to je postal Stanko Lorger.

Vir in foto: časopis Celjan

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 4,737 seconds.