Župan MOC gostil podžupana Bukarešte in predstavnico ruske univerze iz Sibirije (foto)


Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je včeraj gostil podžupana Bukarešte Marcela Octaviana Nicolaescu in namestnico generalnega direktorja sektorja javnih del na Občini Bukarešta Magdaleno Iuga. Župan je sprejel tudi predstavnici tretje  najboljše ruske univerze, Državne agrarne univerze Krasnoyarsk, Natalio Antonovo in Zhanno Shmelovo. Obe sta gostji Fakultete za logistiko, ki v teh dneh v Celju prireja Mednarodno jezikovno konferenco.

Obisk podžupana Bukarešte je organiziralo romunsko veleposlaništvo v Sloveniji. Podžupan Nicolaescu se je županu zahvalil za priložnost spoznati Celje in ga v imenu župana Bukarešte povabil v Romunijo. Med drugim sta se pogovarjala o sistemu ravnanja z odpadki, po obisku pri županu MOC pa sta si gosta iz Romunije ogledala tudi Toplarno Celje in R-CERO.

Gostji iz Rusije je spremljal dekan Fakultete za logistiko dr. Martin Lipičnik. Izrazili sta zadovoljstvo nad odličnim sodelovanjem, ki ga je njihova univerza vzpostavila s celjsko Fakulteto za logistiko. Z županom sta se pogovarjali o možnostih, kako bi lahko sodelovanje še okrepili in vzpostavili redne izmenjave študentov. Županu sta prenesli tudi vabilo njihovega rektorja in župana za obisk v Krasnoyarsku, ki je tretje največje mesto v Sibiriji (za Novosibirskom in Omskom), pomembno stičišče Transsibirske železnice in eden največjih ruskih proizvajalcev aluminija.

Vir in foto: Mestna občina Celje