Junij, 2019

pet14jun(jun 14)13:00sob31avg(avg 31)00:00Poletje v Celju 2019 – program

Več

Podrobnosti

poletje-v-celju-2019Minulo sredo je Zavod Celeia Celje (ZCC) novinarjem predstavil projekt Poletje v Celju, knežjem mestu, s katerim skupaj z Mestno občino Celje bogatijo kulturno dogajanje v mestu, tudi letos pa se osredotočajo na raznoliko vsebinsko ponudbo, ki ji bodo lahko ciljne javnosti sledile na že dodobra prepoznavnih prireditvenih lokacijah v mestnem središču.

Osrednje prireditvene lokacije bodo tudi letos Krekov trg, Glavni trg in Nobelplatz, Trg pred Mestnim kinom Metropol, Muzejski trg, Vodni stolp, Knežji dvorec, Mestna plaža in Stari grad Celje, poletni utrip mesta pa boste lahko začutili tudi v Lapidariju Osrednje knjižnice Celje in v Celjskem mladinskem centru.

Festivalsko obarvano poletje

Poletje v Celju bo kulturni utrip knežjega mesta obogatilo s pestrim festivalskim dogajanjem. Tako svoja vrata kmalu tudi letos odpira Festival Celjski grad, ki na najveličastnejše slovensko odprto prizorišče postavlja vznemirljive glasbene in gledališke produkcije. Stari grad Celje bo festivalsko dogajanje gostil med 14. junijem in 6. julijem.

Na celjske ulice pa se letos vrača mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki bo potekal v soboto, 6. julija 2019 od 10.00 do 12.30 ure v mestnem središču »Na Zvezdi«.  Mimoidoči bodo lahko uživali ob vrhunskih ulično-gledaliških in cirkuških predstavah ter vstopili v svet neomejene domišljije.

V soboto, 24. avgusta, se vrača še en pomemben festival, in sicer gre za Festival Izrekanja, ki bo do 31. avgusta knežje mesto obogatil z visoko kulturo, za katero bo poskrbela nesmrtna poezija.

Od torka, 18. do nedelje, 23. junija pa bo Center sodobnih umetnosti gostil 20. Vstop prost, ki v središče postavlja sodelovanje med različnimi generacijami ustvarjalcev iz polja vizualne ter performativne umetnosti. Odvija se v javnem prostoru in daje pogled v različne prakse umetniškega ustvarjanja.

Prav tako se tudi letos vrača Celje FOKUS, ki bo med 28. in 30. junijem v Celjskem mladinskem centru utripal na temo Vsakdanje banalnosti. Prav tako pa ne spreglejte mednarodnega plesnega dogodka Break the Floor, ki bo že dvanajsto leto zapored gostil okoli 300 plesalcev iz 22 evropskih držav.

Programski izbor Zavoda Celeia Celje

Pri ZCC so še posebej ponosni na vpeljavo poimenovanj Celjani Celjanom in Svet v mestu, s čimer še posebej opozarjajo na prireditve domačih in gostujočih ustvarjalcev. Prav tako pa tudi letos v okviru projekta Dobimo se v mestu nadaljujejo s prakso oživljanja mestnega jedra. Prvič se boste lahko dobili v mesto že 7. junija in uživali ob plesnih nastopih Plesnega foruma Celje in KUD-a Igen ter ob likovnih delavnicah. S pestrim dogajanjem bodo nadaljevali skozi ves dan z vrhuncem v popoldanskih urah, ko se na celjske ulice vrača tretji Knežji festival piva, ki se mu bo tokrat prvič pridružil tudi Festival burgerjev.

Poletna muzejska noč bo oznanila začetek Poletja v mestu

15. junija ob 19.30 bo v Celju potekala Poletna muzejska noč, ko vsekakor zavijte na celjske ulice, saj se boste lahko po mestnem jedru sprehodili s Sofijo Hess, prav tako pa bo ta večer prost vstop v vse muzeje in galerije v mestu.

Dogajanje bo vrhunec doseglo na Glavnem trgu, ko bodo zvoki Komornega ansambla Hiše kulture Celje tudi uradni odprli letošnje Poletje v Celju. Njihovemu vzoru bodo sledili tudi drugi, saj bodo po celotnem mestnem jedru potekali koncerti in druge aktivnosti.

Poletna muzejska noč bo tako uvertura v poletno dogajanje, ki ga v knežje mesto prinaša Zavod Celeia Celje. Spodaj si lahko ogledate tudi program koncertnega dogajanja in izberete tisto, kar vam najbolj ustreza, saj se v programu Poletja v Celju najde nekaj za vsakogar. Program po posameznih dogodkih boste lahko v celoti spremljali v našem koledarčki dogodkov (klik!).

 

Podrobnejši skupek programa:

Poletje v Celju, Knežjem mestu 2019 prinaša 2. Festival Celjski grad 2019, gostovanje Mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica, festival Izrekanja …

Osrednji program je pripravil Zavod Celeia Celje. Projekt, katerega programsko vsebino intenzivno sooblikuje ljubiteljska kultura, je omogočila Mestna občina Celje.

Celje, 30. maj 2019, Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu s katerim Mestna občina Celje bogati kulturno dogajanje v mestu,  se tudi letos osredotoča na raznoliko vsebinsko  ponudbo, ki ji bodo lahko ciljne javnosti sledile na že dodobra prepoznavnih prireditvenih lokacijah v mestnem središču. Pri pripravi programa smo na Zavodu Celeia Celje sledili sodobnemu konceptu kulturnih dogajanj v urbanih prostorih, ki kulturo in umetnost postavlja v mestno središče, obiskovalcem omogoča večinoma brezplačne oglede in tako kulturno-umetniške dobrine  približuje najširšim ciljnim javnostim. Ponovno kombiniramo programski preplet ljubiteljske kulture in izvajalcev, ki v naše mesto prihajajo na povabilo.

V skladu z dogovorom MOC v programsko shemo ponovno vključujemo celjsko ljubiteljsko kulturo, posameznike in institucije, ki so s svojimi projekti kandidirali na Javni poziv za izbiro kulturnih projektov, ki jih bo sofinancirala MOC v letu 2019  in so kot takšni dolžni enega izmed projektov brezplačno izvesti v okviru oživitve mestnega jedra.

Programski skelet Poletja v Celju, Knežjem mestu 2019 se tudi v letošnjem letu usmerja k profilaciji posameznih prireditvenih prizorišč in hkrati tudi k sinergijskemu prireditvenemu zaokroževanju poletne prireditvene ponudbe v mestnem središču. Programska ponudba poletnih prireditev na celjskih trgih bo tudi  v letošnjem letu zelo živahna, saj jo s svojo programsko ponudbo ponovno  intenzivno sooblikujejo tudi v mestu delujoči gostinci.

Osrednje prireditvene lokacije:

 • Krekov trg
 • Glavni trg in Nobelplatz
 • Trg pred Mestnim kinom Metropol
 • Muzejski trg
 • Vodni stolp
 • Knežji dvorec
 • Mestna plaža
 • Stari grad Celje

Ostale prireditvene lokacije:

 • Lapidarij Osrednje knjižnice Celje
 • Celjski mladinski center

TUDI LETOS BO V MESTU ČUTITI FESTIVALSKI UTRIP

Letošnje Poletje se ponaša kar s tremi večjimi festivalskimi dogodki, ki se znova vračajo v Celje

Festival CELJSKI GRAD 2019

Od petka, 14. junija, do petka, 6. julija

PROGRAM:

 • 14. junij, koncert Gibonni (veliki oder)
 • 18. junij, koncert Nana Milčinski (mali oder)
 • 21. Junij, koncert Siddharta (veliki oder)
 • 23. junij, Ruski akademski orkester ljudskih inštrumentov (mali oder)
 • 25. junij, Katalena (mali oder)
 • 28. in 29. junij, Muzikal Veronika Deseniška (veliki oder)
 • 2. julij, Vesna Pisarović „Naša velika pjesmarica“ (mali oder)
 • 5. julij, Jugonostalgija z Ladom Leskovarjem, Perico Jerkovićem in Balkan Boys

STARI GRAD CELJE

Po odličnem odzivu obiskovalcev festivala, se letos znova vrača Festival Celjski grad, ki na najveličastnejše slovensko odprto prizorišče postavlja vznemirljive glasbene in gledališke produkcije. Vsak večer združuje legendarno zgodovino Celjskih grofov z najsodobnejšo odrsko tehnologijo, vrhunskimi umetniki ter aktualnimi glasbenimi,

in glasbeno gledališkimi umetninami. Doživite spektakel – obiščite Celjski grad.

Zavod Celeia Celje, Mestna občina Celje in Hiša kulture Celje

Festival ANA DESETNICA – MEDNARODNI FESTIVAL ULIČNEGA GLEDALIŠČA

V soboto, 6. julija 2019 od 10.00 do 12.30 ure v mestnem središču »Na Zvezdi«

Vseslovenski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica z umetnostjo že 21 let spreminja namembnost javnega prostora in ga odpira za ljudi. Tudi v letu 2019 bo Anina karavana svetovnih umetnikov v začetku poletja potovala po Sloveniji in vas z vrhunskimi ulično-gledališkimi in cirkuškimi predstavami ter raznovrstnimi umetniškimi intervencijami vabila na ulice več kot 10 različnih mest! Pridružite se jim in vstopite v svet neomejene domišljije – svet uličnih umetnikov!

Festival IZREKANJA

Sobota, 24. avgust

10.00 OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO

PREDFESTIVALSKA MATINEJA Z DR. ZORANOM PEVCEM

Vstop prost.

Sreda, 28. avgust

19.30 OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO

IRSKA PESNIŠKA PREDZABAVA S CIARANOM O’DRISCOLLOM

Vstop prost.

Četrtek, 29. avgust

19.30 LAPIDARIJ OB SAVINJSKEM NABREŽJU

Vstop prost.

ODPRTJE FESTIVALA

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na terasi Kavarne Miško Knjižko.

Petek, 30. avgust

19.30 LAPIDARIJ OB SAVINJSKEM NABREŽJU

FRANCOSKI VEČER

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na terasi Kavarne Miško Knjižko.

Sobota, 31. avgust

19.30 LAPIDARIJ OB SAVINJSKEM NABREŽJU

ZAKLJUČEK FESTIVALA

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na terasi Kavarne Miško Knjižko.

Več: FB Festival Izrekanja ali 070 535 073 (Kristian Koželj).

20. VSTOP PROST / ADMISSION FREE 2019

Od torka, 18. do nedelje, 23. junija, Center sodobnih umetnosti Celje – Likovni salon odprt:

tor – pet 11.00 – 18.00, sob 11.00 – 18.00, ned 14.00 – 18.00 /

Dogodki festivala:

tor. 18. 6. od 12.00-15.00 / pet. 21. 6. od 12.00-20.00 ter sob. 22. 6. od  9.00-12.00

CELJANI CELJANOM: 20. VSTOP PROST /ADMISSION FREE 2019

Festival je nastal na pobudo celjskih  umetnikov in sprožil sodelovanje med različnimi generacijami ustvarjalcev iz polja vizualne ter performativne umetnosti. Letošnji, jubilejni, 20. Vstop prost se dogaja v javnem prostoru mesta ter s svojimi praksami daje vpogled v raznolike sodobne umetniške prakse. V Likovnem salonu bo v času festivala na ogled arhiv preteklih edicij. Tema festivala je »Pogled nazaj«, poleg domačih avtorjev sodelujejo tudi gosti iz Slovenije in tujine.

Vstop prost.

CELJE FOKUS 2019

Od petka, 28. junija, do nedelje, 30. junija

ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA, CENTER SODOBNIH UMETNOSTI CELJE: LIKOVNI SALON in GALERIJA RAČKA, GALERIJA PLEVNIK KRONKOWSKA, SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE, MESTNO SREDIŠČE

CELJANI CELJANOM: Celje FOKUS 2019, Vsakdanje banalnosti

Festival Celje FOKUS  se v letošnji izvedbi posveča osrednji temi ‘vsakodnevne banalnosti’, ki naslavlja vprašanja fotografije in vizualne kulture v odnosu do običajnega, vsakdanjega, znanega, dolgočasnega in bizarnega. V otvoritvenem vikendu se bodo na različnih prizoriščih v Celju odvijale razstave, mednarodni simpozij, predstavitve in srečevanja, namenjena najširši zainteresirani javnosti.

Vstop prost. Več: www.celjefokus.siinfo@celjefokus.si, FB.  

MEDNARODNI PLESNI DOGODEK BREAK THE FLOOR

Od petka, 5. do sobote, 6. julija

17.00 ATRIJ PRED GLAVNIM VHODOM CITYCENTRA CELJE

CELJANI CELJANOM: MEDNARODNI PLESNI DOGODEK BREAK THE FLOOR

Dvanajsto leto zapored v Celju gostimo največji Mednarodni plesni dogodek v Sloveniji imenovan BREAK THE FLOOR v Celju. Plesni spektakel, ki zadovolji vse generacije, saj je prava paša za oči in vsako leto privabi v knežje mesto Celje med 250 in 350 plesalcev iz 22 evropskih držav. Potekal bo tudi prenos v živo preko strani BBOY WORLD : www.facebook.com/bboyworld/.

Vstop prost. Več: https://www.facebook.com/events/1428087803988985/, https://breakthefloorslovenia.weebly.com/.

LETOŠNJI PROGRAMSKI IZBOR ZAVODA CELEIA CELJE

VPELJAVA POIMENOVANJ CELJANI CELJANOM ter SVET V MESTU še posebej opozarja na prireditve domačih in gostujočih ustvarjalcev

Z željo, da obiskovalce še posebej opozorimo na programsko ponudbo celjskih ljubiteljskih kulturnikov, smo njihove programe označili s sloganomCeljani CeljanomSvet v mestu pa služi za poimenovanje programske ponudbe, ki v mesto prinaša gostovanja odličnih slovenskih glasbenih ustvarjalcev, katerih ustvarjalnost se navezuje na interpretacijo različnih žanrskih zvrsti.

Med lokacijami prireditvenega dogajanja se pojavljata tudi Drevesna hiška in Hiša Alme M. Karlin v Pečovniku, s katerima upravljamo na Zavodu Celeia Celje. Programske vsebine, ki jih pripravljamo na obeh omenjenih lokacija  prinašajo vsebine namenjene različnim generacijam.

DOBIMO SE V MESTU

Sobota, 8. junij

10.00 MESTNO SREDIŠČE, “Na Zvezdi”

DOBIMO SE V MESTU

Plesni nastopi plesnih skupin Plesnega foruma Celje in KUD Igen. Tako bodo tudi tokrat mladi plesalci Plesnega foruma  Celje, skupin Packa, Pika in Frka  gledalcem predstavili svoje pisane PLESARIJE.

Sodelovali boste lahko tudi v likovnih ustvarjalnicah, ki jih bo vodila Dolores Ponoš iz  Kluba KLUG, ter na delu srečevali ljubiteljske slikarje KPD Svoboda Celje. Na dogodku se nam bodo prvič pridružili tudi učenci in učitelji OŠ Lava, ki se bodo predstavili z dogodkom Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje. Pripravili bodo bogat literarni program s katerim se bodo poklonili slovenski besedi in mestu Celje. Zaradi odličnih odzivov bomo tudi letos gostili ALL IN – dan plesa in hip hop kulture ter Urbano dnevno sobo na Krekovem trgu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17,  tel.: 03 42 87 936, e-pošta:tic@celje.si,

FB Celje – Knežje mesto, FB Poletje v Celju, www.celje.si.

10.00 do 13.00 GLAVNI TRG

DOBIMO SE V MESTU

CELJANI CELJANOMCELJE – MOJA LIKOVNA DELAVNICA

Program je primeren za otroke in mladino. Udeležba je brezplačna. Več: info@portret.si www.portret.si.

10.00 do 13.00 MESTNO SREDIŠČE, ATRIJ U4,  Gosposka ulica

DOBIMO SE V MESTU

CELJANI CELJANOMULIČNO SLIKANJE NA TEMO »Mesto svobode«

Izvedba dogodka: člani KPD Svoboda Celje pod vodstvom Tomaža Milača, diplomiranega slikarja.

Vstop prost.

10.00 – 20.00  KREKOV TRG

DOBIMO SE V MESTU

URBANA DNEVNA SOBA

Več: 031 277 075 (Maja Zupanc), e-pošta:maja.zibret@gmail.com.

12.00 do 22.00 KREKOV TRG

DOBIMO SE V MESTU

ALL IN, dan plesa in hip hop kulture

Vstop prost. Prijavnina za battle (za plesalce, ki bi radi tekmovali) je 15 EUR in se poravna na dan dogodka neposredno na lokaciji. Več: 040 177 161 (Sara Krajnc), pošta: sara.krajnc1@gmail.com, 031 277 075

(Maja Zupanc), e-pošta:maja.zibret@gmail.com. V primeru slabega vremena je dogodek prestavljen v

Celjski dom.

13.00-22.00 GLAVNI TRG

DOBIMO SE V MESTU

TRETJI KNEŽJI FESTIVAL PIVA IN PRVI KNEŽJI FESTIVAL BURGERJEV

Predstavilo se bo 6 slovenskih ustvarjalcev burgerjev in 10 ponudnikov slovenskega craft piva, poskrbljeno bo tudi za bogat spremljevalni program in ustvarjalne delavnice za najmlajše.

Vstop prost. Več: TIC Celje, Glavni trg 17,  tel.: 03 42 87 936, e-pošta: tic@celje.si, FB Celje – Knežje mesto,

FB Poletje v Celju, www.celje.si.

ODPRTJE POLETJA V CELJU TUDI LETOS NA POLETNO MUZEJSKO NOČ, 15. 6. 2019, ob 19.30

V Celju sedaj že tradicionalno program Poletne muzejske noči dopolnjujemo z dogajanjem na prostem, ki  obiskovalcem galerij in muzejev omogoča, da spoznajo mestno središče v drugačni, kulturno-umetniški podobi, saj so koncerti, plesne predstave ipd. skorajda na vsakem koraku …

Poletna muzejska noč v galerijah, muzejih in s koncerti v mestnem središču

18.00 GLAVNI TRG

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: SPREHOD PO MESTNEM JEDRU S SOFIJO HESS – kostumirano vodenje po znamenitostih celjskega mestnega jedra

Zbirno mesto:  pred vhodom v TIC, Glavni trg 17Več: FB Turistično in kulturno društvo Celje.

18.00 do 24.00 POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019:  prinaša prost vstop v vse v mestu delujoče muzeje in galerije.

18.00 do 21.00 STARI GRAD CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019 omogoča enkratno BREZPLAČNO doživetje zgodovine na enem izmed najlepših gradov na Slovenskem.

Več: TIC Celje, Glavni trg 17, 03 42 87 936, 03 544 36 90, FB Stari grad Celje, www.celje.si.

18.00 do 24.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: BREZPLAČEN OGLED VSEH ZBIRK  ter OBČASNIH RAZSTAV Pokrajinskega muzeja Celje v Knežjem dvoru in v Stari grofiji. Muzejska trgovina ponuja

20 % popust na publikacije Pokrajinskega muzeja Celje (glej Zakon o enotni ceni knjig).

Več: muzej@pokmuz-ce.si, 03 42 80 962.

18.00 PODHOD PRI GLASBENI ŠOLI CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOM: PLESNI PERFORMANS:

BARBARA – VERONIKA – ALMA

Izvaja: Mojca Majcen, plesalka

18.00 do 24.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, PLOŠČAD KNEŽJEGA DVORCA

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: RAZSTAVA STARODOBNIKOV, Klub starodobnikov Celjski knezi

Več: muzej@pokmuz-ce.si, 03 42 80 962.

18.00 do 24.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: BREZPLAČEN OGLED ZAČASNIH IN STALNIH ZBIRK

Posebna ponudba v muzejski trgovini / Stalne razstave: Živeti v Celju, Brlog igrač, Zobozdravstvena zbirka, Fotoatelje in galerija Pelikan, Stari pisker (napovedani vodeni ogledi) / Občasne razstave: Zemlja pleše, Čutim Slovenijo, čutim Celje, Edino, kar me še privlači, je narava/

Fotoatelje in galerija Pelikan (18.00 do 21.00)

18.00 do 21.00 GLAVNI TRG

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOMCELJE – MOJA LIKOVNA DELAVNICA

Program je primeren za otroke in mladino. Udeležba je brezplačna. Več:info@portret.si www.portret.si.

18.00 LIKOVNI SALON CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: VIDEO VEČER OB RAZSTAVI Fig. 2 (Brishty Alam in Nicole Prutsch)

18.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: BREZPLAČNA HERMANOVA DRUŽINSKA USTVARJALNICA

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: OŽIVITEV ULICE OBRTNIKOV IN MUZEJSKE LEKARNE

18.00 do 20.00  FOTOATELJE IN GALERIJA PELIKAN, Razlagova ul. 5

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: FOTOGRAFIRANJE – uveljavite poletno-nočni popust

18.30 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, KNEŽJI DVOR, DVORANA BARBARE CELJSKE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOM: V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA

ČAJANKA Z ALMO – UTRINKI (NJENE) UMETNIŠKE DUŠE

Društvo ljubiteljsko gledališče Teharje Celje

Izvajata Anica Milanović in Sonja Mlejnik, scenarij in režija Anica Milanović,

Vstop je omejen. Zaželene predhodne prijave na info@pokmuz-ce.si.

19.00 PODHOD PRI GLASBENI ŠOLI CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOM: PLESNI PERFORMANS:

BARBARA – VERONIKA – ALMA

Izvaja: Mojca Majcen, plesalka

19.00 STARI PISKER

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: BREZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI

19.30 GLAVNI TRG

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: SLOVESNO ODPRTJE POLETJA V CELJU 2019

Na letošnjem slovesnem odprtju Poletja v Celju 2019 boste lahko obiskovalci uživali v koncertu najbolj virtuoznih primerov iz zgodovine klasične, crossover in jazz glasbe, v izvedbi

Komornega ansambla Hiše kulture Celje z gosti: Matej Haas, violina; Mitja Ritlop, klarinet;

Leon Firšt, klavir; Urban Krč, bobni; Miha Firšt, kontrabas

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu.

Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: 03 42 87 936, e-pošta:tic@celje.si, FB Celje – Knežje mesto, FB Poletje v Celju, www.celje.si.

20.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: BREZPLAČEN VODEN OGLED RAZSTAVE Iz vojne v državo

Več: muzej@pokmuz-ce.si, 03 42 80 962.

20.00 do 20.45 GALERIJA RAČKA, Gosposka ul. 3, II. nadstropje

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: BREZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI HEŠTEG GRDA RAČKA

20.15 GIMNAZIJA CELJE CENTER

Zbor udeležencev pred glavnim vhodom v gimnazijo.
POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019 NA GCC – secesijski večer in letni kino v parku za GCC ob 21.15 (Jannicke Systad Jacobsen: Daj mi, no!, norveška komedija)

V primeru slabega vremena dogodek odpade.

20.30 TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOMKONCERT ORKESTRA AKORD p. v.

Matjaža Brežnika

20.45 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, KNEŽJI DVOR, DVORANA BARBARE CELJSKE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOM: V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA

ČAJANKA Z ALMO – UTRINKI (NJENE) UMETNIŠKE DUŠE

Društvo ljubiteljsko gledališče Teharje Celje

Izvajata Anica Milanović in Sonja Mlejnik, scenarij in režija Anica Milanović,

Vstop je omejen. Zaželene predhodne prijave na info@pokmuz-ce.si.

 1. 30 VODNI STOLP, Špital za prjatle

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019

KONCERT: MARVIN & MAŠINA

Cena vstopnice: 5,00 EUR. Prodaja: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več:

FB Špital Za Prjatle.

21.00 do 22.00 GALERIJA RAČKA, Gosposka ul. 3, II. nadstropje

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: PRIPOVEDOVANJE ZA ODRASLE: Tvoj pogled postaja vražji, ko na tak način obrneš glavo

Pripovedujejo: Darja Jeglič, Nuša Komplet Peperko, Boris Zgonc

21.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019SPREMLJAJOČI PROGRAM OB OBČASNI RAZSTAVI Čutim Slovenijo, čutim Celje

21.15 DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA, Trg celjskih knezov

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019

CELJANI CELJANOM: KONCERT Celjskega godalnega orkestra

Dirigent: Nenad Firšt

21.45  MUZEJSKI TRG

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019

CELJANI CELJANOM:  KONCERT KD MEŠANI KOMORNI PEVSKI ZBOR CELJE p. v.

Primoža Leskovca

22.00

CELJANI CELJANOM KONCERT MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA ORFEJ CELJE p. v. Matevža Pušnika

22.15

CELJANI CELJANOM KONCERT KD AKADEMSKI PEVSKI ZBOR CELJE p. v. Dominika Jakšiča

22.30 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija, Celjski strop

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: CELJANI CELJANOM:  KONCERT “Mala nočna glasba zbora Collegium Vocale Celje” p. v. Bernarde Preložnik Kink.  Vstop prost.

VODNI STOLP

SVET V MESTU: SAME BABE, 14. 8. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: FUNK FU, 20. 8. 2019, ob 20.30

TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL

SVET V MESTU: MUZKE (Oldies Goldies), 27. 6. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: NOREIA, 9. 7. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: BO!, 16. 7. 2019, ob 20.30

GLAVNI TRG

CITYBAND, 14. 6. 2019, ob 13.00 in OB 13.45 ZAKLJUČEK AKCIJE NAJ MATURANTKA IN NAJ MATURANT 2019 NOVEGA TEDNIKA IN RADIA CELJE

SVET V MESTU: TANGO DOŽIVETJE: KONCERT: TORI TANGO s pevko Gabrielo Alarcon iz Buenos Airesa in s celjskima plesalcema Aljo Ferme in Sašom Živanovićem, 23. 7. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: SWING DOŽIVETJE: VITEZI RITMA, 13. 8. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: JAZZ PUNT BIG BAND TOLMIN: A TRIBUTE TO THE BEATLES, 22. 8. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: TANGO DOŽIVETJE: MASCARA QUARTET, 27. 8. 2019, ob 20.30

GLAVNI TRG, NOBELPLATZ

SVET V MESTU: Mia Žnidarič & Steve Klink, 11. 7. 2019, ob 20.30

SVET V MESTU: Dunja Vrhovnik, 25. 7. 2019, ob 20.30

DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA

VEČER KLASIČNE GLASBE: Duo Meraki, Jerca žmitek, flavta in Luka Gantar, klarinet, 17. 7. 2019, ob 20.30

VEČER KLASIČNE GLASBE: Harmonikarski duo Zverkos, Nikolaj Zver in Andrej Kos, 30. 7. 2019, ob 20.30

VEČER KLASIČNE GLASBE: Naja Mohorič, harfa, 6. 8. 2019, ob 20.30

PLESNO CIRKUŠKA PREDSTAVA: Un loup pour l’homme, RARE BIRDS, 27. 6. 2019, ob 18.00

Ustvarjalci in izvajalci : Alexandre FRAY, Arno FERRERA, Mika LAFFORGUE, Sergi PARÉS, Frédéri VERNIER,

Špela VODEB ( odlična celjska plesalka in koreografinja)

Artistični vodja: Alexandre FRAY

Artistična koordinacija: Miriam KOOYMAN

Pomoč pri artističnem vodstvu: Floor van LEEUWEN

Dramaturgija : Bauke LIEVENS

Zvok : Jan BENZ & Steffen LOHREY

Luč : Florent BLANCHON

Obleka : Jennifer DEFAYS

Tehnično vodstvo : Pierre-Jean FAGGIANI & Laurent MULOWSKY

Administracija : Caroline MAERTEN-CARDOSO

Upravljanje gostovanja: Lou HENRY

Zahvala : Jan STEEN, Jozef FRUCEK et Linda KAPETANEA / Rootlessroot.

Un Loup pour l’Homme je član FILAGE Lille.

Produkcija : Compagnie Un Loup pour l’Homme

Koprodukcija : Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg-en-Cotentin – Cirque-Théâtre d’Elbeuf ; Culture Commune / Scène Nationale du Bassin Minier du Pas-de-Calais ; CIRCa, Pôle National Cirque, Auch Gers Occitanie ; Tandem Scène Nationale ; le Bateau Feu – Scène Nationale Dunkerque ; Théâtre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle National des Arts du Cirque d’Antony et de Châtenay-Malabry ; Le Manège – Scène Nationale Reims ; Theater op de Markt – Neerpelt ; Cirque Jules Verne – PNC / Pôle National Cirque et Arts de la rue / Amiens ;  Fabrik – Potsdam ; Festival Perspectives – Festival Franco-Allemand des Arts de la Scène – Sarrebrück ; La Villette ; Association Rue des Arts, avec le soutien de la DRAC Bretagne ; Festival Pisteurs d’étoiles / Espace Athic, Obernai.

Podpora : Ministère de la culture et de la communication DGCA – Direction générale de la création artistique ; DRAC Hauts de France ; Région Hauts de France ; Région Ile de France ; Fonds Transfabrik – Fonds franco-allemand pour le spectacle vivant ; ADAMI.

Predstava je predstavljena v okviru projekta Ride&Camp, skupine Un loup pour l’homme, ki ga podpirajo: Teatroskop (program ki je iniciiran od French Institute, Ministry of Culture and Communication and Ministry of Europe and Foreign Affairs), French Institute of Slovenia, City of Lille in Région Hauts-de-France. Un loup pour l’homme je sofinanciran DRAC Hauts-de-France (French Ministry of Culture).

Vsak poskus ohranjanja ravnovesja je iluzoren. Samo stalna transformacija je trajna. Za akrobate v predstavi ne gre za točko ravnovesja ali ustvarjanja figur, ampak ravno nasprotno, gre za neprestano iskanje evolucije gibanja z namenom ostati njen protagonist. Nastopajoči razvijajo oblike, ki se neprestano in na nepričakovan način spreminjajo v nekaj, kar povzroči vrsto reakcij, katerih briljantnost ne leži v spektakularnem, ampak v sposobnosti prilagajanja. Ni pomembno zmagati ali izgubiti, ampak nadaljevati.

Ride & Camp je nomadski projekt, ki zajema vzpostavljanje stikov s partnerji iz srednje in jugovzhodne Evrope, da bi ustvarili forume za dialog in umetniške pobude za spodbuditev razvoja sodobne uprizoritvene umetnosti in spodbuditev evropskega kulturnega sodelovanja na tem območju. Predvsem s poudarkom na razvoju sodobnega cirkusa, ki je v državah Balkana le redko v stiku z družbo in kulturo, ker je žal nepoznan in zato postavljen na rob umetnosti in podpore.

Cilj skupine in projekta je biti na poti ter povezati naše izhodišče z več destinacijami srednje in jugovzhodne Evrope, pri čemer je eden od namenov vzeti s seboj tisto, kar predstavlja skupino Un loup pour l’homme: njegove člane, predstave, znanje, material za scensko postavitev, priložnost za nova srečanja in izmenjavo. Srečali bomo namreč z raznimi organizacijami, umetniki, institucijami, ter spoznali njihovo prakso ter angažma.

Izhodiščna točka potovanja je Saint Agil v Franciji, od koder bomo potovali vse do Zagreba na Hrvaškem, nato do Salzburga v Avstriji, preko Slovenije v Celje, do Rijeke in Splita na Hrvaškem, v Prištino na Kosovem, v Beograd in Novi Sad v Srbiji, v Tirano v Albaniji, v Timisoaro v Romuniji, v Budimpešto na Madžarskem, preko Švice, kjer bomo postali v Arogni in Saint Croixu, nadaljevali v Pesmes v Franciji in se vrnili nazaj do prve in hkrati zadnje točke Saint Agil.

DEŽELA CELJSKA VABI … (30. in 31. 8. 2019)

Celje je eno redkih slovenskih mest, ki na svojo bogato srednjeveško dediščino opozarja tudi skozi animirane dogodke v mestnem središču in na Starem gradu Celje. Tako kot že vrsto let, tudi letos načrtujemo izvedbo dvodnevnega dogodka imenovanega Dežela celjska vabi … na katerem ob pomoči animatorjev obiskovalce popeljemo v preteklost, ki jo lahko s sodelovanjem z animatorji, na delavnicah, barantanjem na  tržnici ipd., tudi sami aktivno sooblikujejo.

MESTNA PLAŽA NA SAVINJSKEM NABREŽJU

Gostinske storitve na Mestni plaži bo izvajal  Citrus  Fritolin d.o.o. Tako kot pretekla leta bo gostinska ponudba močno podprta s spremljevalnimi programi, katerih nagovori bodo usmerjeni predvsem v družine z otroki, tudi letos se na plažo umeščajo vsebine prireditev  katerih izvajalci so prejemniki občinskih  sredstev.  K obisku bodo skozi vse poletne  mesece vabile raznolike delavnice za otroke; seveda prihajajo na plažo tudi lutkovne in gledališke predstave za najmlajše. Vsem obiskovalcem bodo vseskozi na voljo raznoliki prostočasni pripomočki, ki bodo omogočali igranje hokeja na travi, badmintona, balinanja, fuča …

VIŠINA SREDSTEV NAMENJENIH ZA REALIZACIJO PROJEKTA POLETJE V CELJU, KNEŽJEM MESTU 2019 in DOBIMO SE V MESTU

 • Mestna občina Celje  je za realizacijo projekta Poletje v Celju, knežjem mestu 2019 v letošnjem letu namenila: 27.000,00 EUR. Sredstva vključujejo tako programski kot tudi  promocijski delež.

POKROVITELJI PROJEKTA

 • Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2019 poteka pod okriljem Mestne občine Celje
 • Medijski  pokrovitelj: Radio Fantasy  (ekskluzivni  pokrovitelj v radijskem mediju)
 • Medijski pokrovitelj: Novi tednik (ekskluzivni  pokrovitelj v tiskanem mediju)
 • Ekskluzivni pokrovitelj v TV mediju: TV Celje
 • Projekt podpirajo tudi: V Celju dogaja, Celje. Info ter Kozjansko. Info

UPORABLJENA KOMUNIKACIJSKA ORODJA

Projekt  Poletje v Celju, knežjem mestu 2019 spremlja brošura, ki bo izšla v nakladi 8000 kom in bo dostopna na TIC Celje,  Glavni trg 17, na TIC Stari grad Celje, pri organizatorji posameznih prireditev ter na spletnih straneh www.celje .si.

Oglaševanje prireditev bo potekalo na spletnih portalih www.Celeia.info, www.cele.si ter www.celje.si in tudi s pomočjo uporabe Facebooka Celje-Knežje mesto / Poletje v Celju.

V letošnjem letu nadaljujemo sodelovanje s spletnim portalom Celje. Info ter Kozjansko.Info

Prav tako dogodke oglašujemo s pomočjo Radia Fantasy in medijske hiše Novi Tednik.

V sklopu na Zavodu Celeia Celje delujočega Mestnega marketinga tudi letos nadaljujemo projekt  t. i. znamčenja mesta, ki z vizualnim momentom opozarja na pestrost poletnega dogajanja v mestu. Znamčenje bo potekalo dvotirno, saj se bo z njim opozarjalo kar na dva momenta: na poletno dogajanje in bližajoči se start Kolesarske dirke po Sloveniji, ki jo bodo letos predvajali na Eurosportu .

Poletni dogodki  bodo  dostopni tudi na t. i. samostoječih mestnih panojih, s katerimi ZCC razpolaga od leta 2014 in katerih izjemno fleksibilna zasnova dopušča umeščanje na različne lokacije mestnega središča. Na takšen način lahko ZCC oglašuje zanimive vsebine povezane z mestom in njegovo okolico ali nanje aplicira nagovore usmerjene v ciljno oglaševanje dogodkov. V letošnjem poletju se bo na njih prezentirala poletna programska ponudba, ki bo urejena datumsko. Na izbrane vsebine poletnih prireditev bomo opozarjali tudi preko jumbo panojev, katerih skrbnik je  oddelek Mestnega marketinga.

Čas

Junij 14 (Petek) 13:00 - Avgust 31 (Sobota) 00:00

Lokacija

Celje

3000 Celje

X
90 queries in 0,754 seconds.