1. sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future v Celju (foto)

26. 10. 2017 20:35
Sejem Feel the Future je izobraževanje združil tudi z zabavo.
Sejem Feel the Future je izobraževanje združil tudi z zabavo.

Med 19. in 21. oktobrom je na Celjskem sejmu potekal novi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future. Na prvem sejmu inovativnih digitalnih rešitev je 50 razstavljavcev predstavljalo tehnološke rešitve, ki olajšujejo vsakdanje in poslovne procese.

Obiskovalci so lahko na sejmu interaktivno sodelovali in prek sodobnih inovacij spoznavali vpliv ter nujnost digitalnega razvoja. Ob tem so lahko aktivno preizkušali predstavljene inovacije in se prepustili pogledu v prihodnost.

Feel the Future priložnost za start-up podjetja

Sejem je v četrtek ob 10. uri uradno odprl častni pokrovitelj minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Na prvem sejmu Feel the Future  se je predstavilo 10 obetavnih start-up podjetij, ki jih je Celjski sejem v sodelovanju s partnerji izbral na natečaju iFEEL start-up 2017. Tri izmed njih, podjetja Viar, 45HC in Optiheat so prejela priznanja Celjskega sejma in denarno nagrado Nove KBM.

Obiskovalci so radovedno spoznavali inovativne digitalne rešitve.
Obiskovalci so radovedno spoznavali inovativne digitalne rešitve.

Poleg start-up podjetij je bil Feel the Future zanimiv tudi drugim posameznikom, ki so se lahko seznanili z novimi rešitvami za povečanje učinkovitosti poslovnih in delovnih procesov.

Med drugim si je bilo moč ogledati tudi rešitve za upravljanje identitet in storitve sistemske integracije, poslovne informatike, digitalnega sporočanja ter elektronike, inovativne rešitve za upravljanje vodovodnega omrežja in ravnanje z odpadki, energetike in industrije, rešitve za celovito upravljanje dogodkov in udeležencev, inovativne rešitve za šolstvo, spletne aplikacije za digitalizacijo poslovanja, poslovne analitike, operacijski sistem za internet stvari, rešitve za povezovanje strojev, tovarn in drugih resursov, klepetalne robote, ponudnike telekomunikacijskih storitev.

Obiskovalci so spoznavali inovativne digitalne rešitve na različnih področjih
Veliko pozornosti so pritegnili jekleni konjički
Veliko pozornosti so pritegnili jekleni konjički.

Veliko zanimanja na sejmu Feel the Future je požela avtomobilska tehnologija. Že prvi dan je kot govorec nastopil strokovnjak Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti v BMW Group. Z bogatimi izkušnjami in odličnim vpogledom ter zaznavanjem gibanja trga je pripeljal znamko BMW i na prvo mesto v razredu premijskih električnih avtomobilov in ji zagotovil naziv pionirja električne mobilnosti.

Kot pravijo v BMW Group, bo mobilnost prihodnosti trajnostna, povezana, naelektrena in avtonomna. Kako se bo avtomobilska industrija razvijala v prihodnje, je namreč pomembno tudi za slovenska podjetja, ki v vlogi dobaviteljev sodelujejo z nemškimi in drugimi avtomobilskimi znamkami.

BMW Group Slovenija je na sejmu tudi prvič po svetovni premieri  na avtomobilskem salonu v Frankfurtu slovenski javnosti ekskluzivno predstavil prenovljen BMW i3. Ob prenovljenem BMW i3 so obiskovalci lahko občudovali še unikatnega superšportnika BMW i8, ki je pritegnil veliko zanimanja.

Sejem Feel the Future smo obiskali tudi sami in v objektiv ujeli nekaj tehnoloških inovacij. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
252 queries in 2,289 seconds.