2. regijsko srečanje podpornih institucij v Savinjski regiji

08. 11. 2019 20:50

logotipi-dogodek-celje-infoV četrtek, 07.11.2019, je v prostorih Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče v okviru projekta SPOT svetovanje SAVINJSKA potekalo 2. regijsko srečanje podpornih institucij Savinjske regije, ki je bilo namenjeno krepitvi in nadgradnji  medsebojnega sodelovanja.

1-dsc_0655-001Udeležence srečanja sta uvodoma pozdravila tokratna gostiteljica in  predstavnica vodilnega partnerja projekta v Savinjski regiji, direktorica Šolskega centra Slov. Konjice – Zreče,  mag. Jasmina Mihelak Zupančič. Alenka Hren iz Javne agencije SPIRIT je podala informacije o nacionalnem sistemu SPOT, ki je bil uveden v začetku leta 2018. Spregovorila je o  tem, kako država s sistemom zagotavlja brezplačne podporne storitve za podjetništvo in o drugih aktualnih aktivnostih agencije.

Skoraj dveletno sodelovanje sedmih partnerjev: Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica,  Šolski center Slovenske Konjice-Zreče,  Razvojna agencija Savinja,  Razvojna agencija savinjsko – šaleške regije, d.o.o., Razvojna agencija Sotla, Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec in Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, kjer se nahaja sedež SPOT svetovanje SAVINJSKA, je udeležencem predstavila svetovalka SPOT Polona Klokočovnik. Aktivnosti projekta so zelo dobro sprejete pri uporabnikih. Na to kažejo dosedanji rezultati v številu 2899 izvedenih svetovanj, 144 animiranj in povezovanj, 12 izmenjavah dobrih praks, 32 povezovanj in mreženj zunaj RS, 6 odpiranj poslovnih priložnosti, 29 usposabljanj in 86 delavnic. V showroomu regije na sedežu SPOTa v Celju pa se predstavljajo regijska podjetja. 

2-dsc_0886Po predstavitvi projekta SPOT svetovanje SAVINJSKA, je udeležence z zdravjem na delovnem mestu, ki pripomore k večji učinkovitosti podpornega okolja,  seznanila Karin Zupanc iz Centra za krepitev zdravja Slovenske Konjice. Glede na to, da nove podjetniške ideje niso vezane na starost in se porajajo v vseh življenjskih obdobjih, so dijaki ŠC Slovenske Konjice Zreče predstavili podjetniški vikend in svoje podjetniške ideje pod okriljem projekta Mladim se dogaja.

Nadaljevanje dogodka je potekalo v dveh vzporednih aktivnostih s prikazom opreme in izdelave izdelkov v Učno izdelovalnem laboratoriju ter prikazom pridobljenih veščin dijakov programa Gastronomija in turizem. Zaključni del srečanja je bil namenjen pridobivanju praktičnih veščin v delavnici

»Komunikacija med podpornim okoljem s smernicami skupnega delovanja v prid podjetniškemu okolju v regiji«, ki jo je izvedla mag. Marijana Kolenko, predavateljica, voditeljica delavnic, moderatorka, svetovalka z bogatimi izkušnjami in letošnja nagrajenka za življenjsko delo na področju osnovnega šolstva.

V zaključni razpravi je bila izpostavljena pomembnost povezovanja, sodelovanja in nadgradnje podpornih storitev, ki jih izvajajo institucije podpornega okolja v Savinjski regiji. Podane so bile pobude za nadgradnjo že vzpostavljenega sodelovanja in vzpostavitev novih vezi.

Primož Kristan, Celje International:»Pozdravljam tovrstno povezovanje podpornega okolja za podjetništvo, saj le tako lahko zagotovimo podjetnikom kvalitetne storitve v najkrajšem možnem času.«

Sonja Mastnak, AJPES CELJE: »Tovrstna srečanja podpornega okolja in predstavitve, pri katerih se spoznamo drugimi sodelavci in obnovimo že obstoječa sodelovanja,  so dobrodošla. Dodana vrednost je aktivno sodelovanje  v izredno dobro izvedeni delavnici na temo komunikacije, ki je omogočila nadgradnjo obstoječega znanja in dobre usmeritve za nadaljnje delo.«

Aktivnosti projekta, ki jih izvaja 8 svetovalk vseh partnerjev, bodo potekale 5 let.  SPOT svetovanje SAVINJSKA vabi vse potencialne podjetnike in že obstoječa podjetja, da čim bolj izkoristijo podjetniško podporo pri svojem poslovanju.

Kontakt: e-mail:  tatjana.stinek@ozs.si; tel: 03 425 2273

Mag. Tatjana Štinek

SPOT svetovanje SAVINJSKA


Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Foto: arhiv SPOT

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,628 seconds.