Agrokor prevzel Tuševe trgovine v Srbiji


Srbska IDEA, ki je v lasti hrvaškega Agrokorja, je kupila šest Tuševih supermarketov v Srbiji. Podjetje je prevzelo tudi vse zaposlene v srbskih trgovinah v Beogradu, Novem Sadu, Kragujevcu, Somborju, Subotici, Sremski Mitrovici in Jagodini. Za prodajo so se odločili iz strateških razlogov, saj so se v Tušu odločili, da bodo okrepili njihovo primarno dejavnost. Koliko so pri prodaji iztržili pa za enkrat ostaja še skrivnost.

Prodaja trgovin v Srbiji je eden izmed pogojev, ki so ga banke v zameno za odlog plačil 450 milijonov evrov posojil za sedem let, postavile zadolženemu holdingu. Tuš se je moral ob tem zavezati, da bo prodal tudi Tušmobil, Tuš Oil in nepremičnine v državah nekdanje Jugoslavije, so poročali na spletenem portalu RTV SLO.

Po poročanju 24. ur, se naj bi se Tušmobil prodajal že nekaj časa, a naj bi se zapletalo pri ceni. Neuradno naj bi Tuš za Tušmobil najprej hotel 150 milijonov, potem 100, a potencialni kupci doma in v tujini naj bi bili pripravljeni plačali od 40 do 50 milijonov evrov.

Po prodaji omenjenih trgovin v Srbiji ima Tuš v bivših državah Jugoslavije v lasti še 14 trgovskih centrov v Bosni in Hercegovini in štiri v Makedoniji.