Aha Mura v celjske roke

21. 07. 2017 15:23

Za nakup prekmurskega podjetja Aha Mura so v roku prispele tri ponudbe. Najvišjo je oddal celjski Inpos, ki je za dobra 2 milijona evrov postal lastnik Aha Mure. 

Rok za oddajo ponudb je bil 10. julij. Do tega datuma je stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović prejel tri ponudbe in plačane varščine.

Izhodiščna cena za nakup Aha Mure je bila 1,6 milijona evrov.

Ob odprtju ponudb se je izkazalo, da je največ ponudilo celjsko podjetje Inpos, katerega lastnika sta zakonca Pfeifer. Inpos, katerega osnovna dejavnost je trgovina s tehničnim blagom in gradbenim materialom, je za Aha Muro ponudil natančno 2.011.000 evrov.

Ostala dva ponudnika Metalka Commerce iz Ljubljane in Avtocenter Škafar iz Murske Sobote sta ponudila 1.617.000 evrov oziroma 1.610.000 evrov.

Izklicna cena Aha Mure je bila na prvi dražbi 4,6, na drugi 3,02 in na tretji ter četrti 2,3 milijona evrov.

Ivan in Tatjana Pfeifer bosta tako postala lastnika objektov Murinih moških oblačil, ženskih plaščev in ženskih oblačil z opremo in zemljišči, zavarovanih in nezavarovanih blagovnih znamk Mure in vratarnice. Rok za plačilo kupnine je 90 dni.

Pojavljajo se že špekulacije o načrtih zakoncev Pfeifer. Po eni izmed teh naj bi bila v načrtu Inposa širitev na pomursko območje, po drugi pa trženje prostorov Aha Mure. Inpos se namreč ukvarja tudi z oddajanjem poslovnih prostorov. V tem primeru čakajo sedanjega najemnika prostorov, podjetje Arum, pogajanja z novim lastnikom glede višine najemnine.

flos-polsi-2017

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,026 seconds.