Atrij Celje pristal v stečaju


celje_blok_hudinjaPodjetje Atrij Celje, ki se je pred meseci znašlo pod kriminalistično preiskavo, je pristalo v stečaju.

Oklic o začetku stečajnega postopka nad pravno osebo je  včeraj objavilo Okrožno sodišče v Celju.

Upniki lahko terjatve prijavijo do 15. marca 2018.

Podjetje Atrij Celje, ki se ukvarja z upravljanjem in prometom z nepremičninami ter upravlja več kot 300 objektov, skupno pa okoli 8000 stanovanj in veliko število poslovnih prostorov ter občinskih najemnih stanovanj v Celju in okolici, je pristalo v Stečaju.

Tako je razvidno iz Oklica o začetku stečajnega postopka nad pravno osebo, ki ga je  včeraj objavilo Okrožno sodišče v Celju.

Za stečajno upraviteljico je bila imenovana Katja Skumavec, upniki pa morajo v treh mesecih oziroma najkasneje do 15. marca 2018, prijaviti svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v stečajnem postopku.

Atrij Celje, katerega direktor je Radovan Cink, se je sicer v začetku letošnjega leta znašel pod kriminalistično preiskavo. Takrat se je namreč razkrilo, da podjetje za objekte, ki jih je upravljalo ni plačevalo tekočih stroškov (elektrike, vode, komunale, podizvajalcev,…), in to kljub temu, da so stanovalci denar za te stroške redno plačevali. V preiskavi, ki še poteka, naj bi sicer ugotovili, da celjsko podjetje dobaviteljem in bankam skupno dolguje 9 milijonov evrov.

Direktor Radovan Cink je sicer že nekaj messecev pred izbruhom afere priznal, da se ima podjetje finančne težave. Takrat je zato poslovanje prenesel na družbo Atrij Fisa. Vendar je tudi ta postopek prenosa šel mimo ustreznih formalnih postopkov in volje etažnih lastnikov.

Atrij Celje je sicer leta 2016 poslovanje zaključil z 1,3 milijona evrov prihodkov in 26 tisoč evri čistega dobička. Kot rečeno pa so se v letu 2017 razkrile vse težave in nepravilnosti tega podjetja.

pralnica-celje-polsi-klik