Celjsko podjetje Bosio d.o.o. prevzeli Avstrijci (video)

19. 10. 2012 10:07

Na včerajšnji novinarski konferenci v prostorih podjetja Bosio d.o.o. je direktor podjetja Hugo Bosio pojasnil vzroke in namen združitve z avstrijskim podjetjem Aichelin Holding GmbH, obenem pa razkril želje in načrte za prihodnost. Kriza in lažji dostop do novih tržišč sta glavna vzroka, da je do združitve prišlo.

Aichelin Holding GmbH je tako pridobil večinski delež slovenskega proizvajalca industrijskih peči in pralnih linij – celjskega podjetja Bosio, ki že 22 let deluje v Celju oz. Štorah, kot proizvajalec komornih, tračnih in tunelskih peči so se uveljavili na tržiščih srednje in vzhodne Evrope, Rusije ter Indije. Razpon proizvodov obsega tudi peči za toplotne obdelave aluminija, keramike in stekla, bazene za kaljenje in več vrst pralnih linij.

Podjetje, katerega promet je v zadnjem letu dosegel 13 milijonov evrov, stoji v Štorah in zaposluje 70 delavcev, v podružnici “Prompech” v Moskvi pa še dodatnih 10. Blagovna znamka Bosio je sinonim za kakovost, odličnost v poslovanju ter sodelovanje in prilagajanje kupcem na poti do tehnološko in uporabno dovršenega izdelka za sprejemljivo ceno.  Kljub združitvi pa ustanovitelj podjetja, Hugo Bosio, ostaja direktor.

Direktor podjetja Bosio d.o.o. Hugo Bosio je predstavil vizijo in namen združitve.

Podjetje Aichelin Holding GmbH je s poslovanjem pričelo v Nemčiji leta 1968. Do konca tisočletja so izdelovali in prodajali štedilnike za privatne in večje kuhinje, ob obratu tisočletja pa so ponudbo razširili na peči za termično obdelavo železnih delov za industrijo. Danes je Aichelin del avstrijske skupine Berndorf, ki ima številne podružnice oz. proizvajalce v svoji skupini, ki proizvajajo peči in opremo za termično in termokeramično obdelavo železnih komponent. Skupina zaposluje več kot 1200 ljudi, v lanskem letu pa so ustvarili 148 milijonov evrov prometa. Danes ima Aichelin skupina deset podružnic,ki so locirane v Nemčiji, Avstriji, Švici, Franciji, Kitajski, Indiji, ZDA in Braziliji.

Iz leve proti desni: Hugo Bosio ml., direktor Aichelin Holding GmbH Peter Schobesberger in direktor Bosio d.o.o. Hugo Bosio na novinarski konferenci.

Podjetje Bosio bo zaradi pridobljenih izkušenj in znanja pri proizvodnji peči za jeklarsko in kovaško industrijo postalo referenčni center v okviru skupine. Hugo Bosio je na konferenci, kjer je Peter Schobesberger (od 2011 direktor Aichelin Holding GmbH) predstavil vizijo združitve, izpostavil, da je združitev še en korak k dolgoročnem širjenju Aichelinovih poslov in h konstantni rasti prihodkov kot tudi dobičkonosnosti skupine. Sodelovanje obeh podjetij pomeni možnosti za širjenje prodajne mreže in vključitev v njihovo že uveljavljeno mrežo, kar posledično omogoča dostop do novih tržišč.

Vabljeni k ogledu spodnjega video prispevka, v katerem smo direktorja podjetja Bosio d.o.o. Huga Bosia povprašali o nekaterih podrobnostih, vezanih na prevzem in vizijo podjetja.

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,758 seconds.