Bodočim najkakovostnejšim obrtnikom podelili zaključne diplome


Na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja Šolskega centra Celje so slovesno razdelili zaključne diplome 32 dijakom za poklice: tesar, zidar, izvajalec suhomontažne gradnje, pečar-polagalec keramičnih oblog in pomočnik pri tehnologiji gradnje.

Kot vsako leto na šolo, že nekaj mesecev pred zaključkom, prihajajo prošnje podjetij in obrtnikov za posredovanje možnosti o zaposlitvah. Žal teh ni, ker imajo dijaki že vrsto let zagotovljene zaposlitve že v začetku tretjega letnika, ko se tretjič odpravijo na praktično izobraževanje k delodajalcu.

Letošnja generacija dijakov je izjemna. Že v mesecu aprilu so na Državnem tekmovanju gradbenih šol Slovenije zmagali v vseh štirih disciplinah v znanju: v zidanju, v tesarski vaji, oblaganju stopnic in v polaganju keramike. Prav tako so odličnost pokazali tudi na zaključnem izpitu.

Na šoli so zelo veseli, da že celo leto iz gospodarstva prihajajo spodbudne novice: gradbeništvo je ponovno v porastu, nekatera podjetja v regiji dosegajo več kot 20 % rast.

Želijo, da bi panoga gradbeništvo, ki je ena temeljnih v gospodarstvu, ponovno pridobila na ugledu in veljavi in se bo vpis dobrih dijakov na šolo nadaljeval.

maraton-drzavnosti