Celje vabi Čehe in Slovake, “lov” na turiste tudi v Berlinu, Celovcu, Zagrebu in na Dunaju


Predstavitev doživetij Celja agencijam češkega in slovaškega trga; foto: Visit Celje

Celjsko turistično ponudbo so mestne službe nedavno predstavljale na dvodnevni delavnici v Pragi in Brnu, kjer so doživetja Celja predstavljali agencijam češkega in slovaškega trga.

V teh dneh Celje predstavlja na turistični borzi v Berlinu, kjer izpostavljajo mestna doživetja, največje atrakcije, nove produkte ter aktualno kulinarično znamko Okusi Celja.

Interes želijo zbuditi tako pri tistih, ki jih zanimata zgodovina in kultura, kakor pri tistih, ki želijo aktivnosti z doživetiji, ki jih lahko ponudijo npr. na Celjski koči, Šmartinskem jezeru in v Mestnem gozdu.

Po ekspediciji v Nemčijo sledijo promocijske aktivnosti na počitniškem sejumu na Dunaju, na turističnem sejmu v Zagrebu in prostočasnem sejmu v Celovcu.

Celjske turistične številke

Leta 2021 je bilo po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije na območju celjske občine zabeleženih 18.435 nočitev domačih gostov in 49.345 nočitev tujih gostov. Skupna številka je bila za 6.321 manjša od predkoronskega leta 2019 in za 3.684 višja od leta 2018, ko je v Celju prenočilo 64.096 turistov.