Celjske podjetnike obiskali kolegi iz Makedonije


Sredi septembra so se makedonski podjetniki in obrtniki odpravili v Celje, kjer so se srečali s člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje.

V knežje mesto je skupaj z obrtniki in podjetniki iz Skopja prišlo sedem predstavnikov Zanatske komore Skopje in predstavnik tamkajšnjega Ministrstva ekonomije. Obiskovalce je uvodoma pozdravil predsednik OOZ Celje Peter Pišek, v nadaljevanju pa je bilo s strani sekretarke Martine Rečnik predstavljeno delovanje zbornice in njenih projektov. Ob zaključku uradnega dela je prišel čas za izmenjavo simboličnih daril, nato pa je sledilo sproščeno mreženje, kjer so si prisotni izmenjali izkušnje ter utrdili že obstoječe in navezali nove stike.

Vir foto: OOZ Celje

Ob tej priložnosti je predsednik Peter Pišek povedal, da ga veseli, da so izvedli srečanje. Po njegovem mnenju je pomembno, da se obrtniki in podjetniki povezujejo tako znotraj države kot tudi izven meja. Ob tem je dodal: “Danes je bila priložnost, da so si udeleženci lahko izmenjali mnenja, vzpostavili nove stike in pridobili potencialne nove poslovne partnerje.”

Na dan dogodka je predsednik Zanatske komore Skopje Goran Ristovski povedal naslednje: “Mi si želimo čim več takšnih srečanj, ker smo v času krize in zato ker si OOZ Celje, tako kot naša zbornica, prizadeva za boljše pogoje za poslovanje obrtnikov in podjetnikov. Naša zbornica je lani praznovala 90 let obstoja, kar je tudi zanesljivo pokazatelj, da je potrebna v prostoru. Verjamemo, da bomo našli tudi možnost za izvajanje skupnih projektov.”

Vir foto: OOZ Celje