Celjskemu projektu Generator odobrena evropska sredstva

26. 11. 2018 11:48

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Generator«.

Mestna občina Celje je za projekt prejela nepovratna sredstva v višini 3.640.270 EUR. Od tega znaša podpora Evropske unije 2.912.216 EUR in prispevek iz proračuna RS v višini 728.054 EUR.

Z gradbenimi deli bodo začeli predvidoma v začetku leta 2019 in jih končali do konca leta. Celotna investicija za Mestno občino Celje z vsemi eksponati je ocenjena na 5,5 milijona EUR.

Projekt Generator je za Mestno občino Celje eden izmed večjih projektov prihajajočega mandata. V okviru projekta bo obnovljena in rekonstruirana javna zgradba na urbanem območju mestnega naselja Celje (center Celja – bivši T), ki bo mladim omogočila pridobivanje znanj na zabaven in privlačen način.

V Generatorju bodo našla prostor tudi start up podjetja, podjetniške ekipe, ki šele razmišljajo o podjetniški poti, in visokotehnološka podjetja, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj.

Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Program je načrtovan kot serija mehanizmov za vzpodbudo ukrepov za izboljšanje urbanega okolja, oživitev mest, sanacije in dekontaminacije degradiranih zemljišč, zmanjšanje onesnaženosti zraka in spodbujanje ukrepov za zmanjšanje hrupa.

Generator je projekt, ki bo v centru Celja odprl nov prostor, namenjen vsem generacijam, zagonskim in visokotehnološkim podjetjem ter drugim s področja tehnologij z višjo dodano vrednostjo. Svoje nove prostore bodo dobila tudi start up podjetja. Projekt se bo oblikoval v tesnem sodelovanju z lokalnimi osnovnimi in srednjimi šolami ter gospodarskimi deležniki.

primer-dobre-prakse-iz-parka-experimentarium-iz-mesta-hellerup-na-danskem-foto-arhiv-moc
Primer dobre prakse iz parka Experimentarium iz mesta Hellerup na Danskem, foto arhiv MOC
Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,305 seconds.