Celjski gospodarstveniki zadržani glede posluha bank


Minuli posvet članov Regionalne gospodarske zbornice Celje s finančnim ministrom Križaničem, je kljub trditvam direktorja Draga Polaka, ki je po posvetu dejal, da jim je minister vlil “nekaj kapljic optimizma”, minil v znamenju zadržanosti s strani direktorjev.

VKot poroča časopis  Delo, se kritika gospodarstvenikov nanaša na plačilno nedisciplino. Sprašujejo se, kje bodo posledično banke dobile denar za financiranje gospodarstva. Slednje po besedah Križaniča ne bi smelo biti problem, saj je evropski bančni trg enoten in naj bi banke imele dovolj finančnih virov, ob tem pa je minister dodal, da večji problem predstavljajo gospodarski projekti, ki bi jih banke bile pripravljene finančno podpreti.

Pred slabim mesecem je sicer vlada sprejela sveženj zakonov na področju financ, ki jih je Križanič takrat v grobem predstavil na tiskovni konferenci. Gre za intervencijske zakone za izboljšanje plačilne discipline, izboljšanje javnih naročil ter noveli s področja upravljanja kapitalskih naložb države.

Več preberite v članku na Delo.si.