Celjski podjetniki spregovorili o uporabi umetne inteligence


Na Območji Obrtno-podjetniški zbornici Celje so prejšnji teden izpeljali novega v seriji podjetniških zajtrkov. Tokratna tema srečanja je bila Vpliv umetne inteligence in Chat GPT-ja na sodobno poslovanje: priložnosti in izzivi za podjetnike. Dogodek je bil izpeljan pod okriljem projekta Podporno okolje 2023-2025 – SPOT svetovanje Savinjska.

Martina Rečnik; vir foto: OOZC

Po uvodni predstavitvi projekta s strani sekretarke OOZ Celje Martine Rečnik in pozdravnem nagovoru predsednika OOZ Celje Petra Piška je predavateljica Biserka Kišić, direktorica in lastnica podjetja KISIK Komunikacije d.o.o., s pregledno predstavitvijo, predstavila koncept umetne inteligence ter v njeno široko področje umestila Chat GPT.

Peter Pišek; vir foto: OOZC

Predavateljica, ki ima več kot 20-letne delovne izkušnje na različnih področjih marketinga in odnosov z javnostmi, se v zadnjih letih se posveča predvsem izobraževanju in prenosu praktičnih znanj s področja marketinga in digitalnega marketinga podjetnikom in podjetjem.

Tokrat se je osredotočila na priložnosti in potencial, ki ga ta prinaša podjetjem ter osvetlila področja, na katera moramo biti pri njegovi uporabi posebej pozorni. Izpostavila je tudi izzive, etična vprašanja, ter vprašanja povezana z varnostjo, zasebnostjo in moralo pri uporabi umetne inteligence in povezanih tehnologij v poslovnem svetu.

Pogled na predavalnica z desne; vir foto: OOZC

Po predavanju so se udeleženci imeli možnost mrežiti, izmenjati svoja stališča in izkušnje. Predvsem so bili enotnega mnenja, da so tovrstna srečanja v obliki podjetniških zajtrkov odlična priložnost, da izvedo kaj novega in aktualnega, po drugi strani pa, da se srečajo in spletejo nove ter utrdijo obstoječe poslovne povezave.

Posredništvo, trgovina, storitve, Katja Božnik s.p.: “Tema današnjega podjetniškega zajtrka je zelo aktualna in primerna za današnji čas. Odlično je, da smo dobili veliko informacij v kratkem času. Vsekakor je bila danes lepa priložnost, da smo se srečali s kolegi podjetniki in obrtniki ter izmenjali izkušnje na področju današnje teme.”

KOPIRNICA TOMI Tomaž Fludernik s.p.: “Tema je bila zanimiva in poučna ter praktično prikazana. Predavateljica je podala aktualno vsebino na zelo razumljiv način. Dogodek je bil tudi odlična priložnost za druženje, tako, da se že veselim naslednjega srečanja.”