Celjska družba dobila več kot 15 milijonski avtocestni posel

02. 08. 2022 06:00

Dars je preko javnega naročila za izvajalca rekonstrukcije dolenjske avtoceste na odseku Ivančna Gorica-Bič, Bič-Trebnje, s priključkom Bič izbral celjsko družbo VOC Celje. Ta je namreč za izvedbo del ponudila najugodnejšo ponudbo. Ponudbena cena znaša 15,45 milijona evrov. Za posel sta se potegovali še kranjska Gorenjska gradbena družba in CGP iz Novega mesta.

Celjska družba VOC Celje d.o.o. je dobila več kot 15 milijonski posel z družbo Dars d.d., potem ko je bila kot najugodnejši ponudnik izbrana za izvedbo rekonstrukcije slabih 6,5 km dolenjske avtoceste in objektov na odseku Ivančna Gorica-Bič, Bič-Trebnje, s priključkom Bič.

VOC Celje od najbližjega konkurenta cenejši za pol milijona evrov

Celjska družba VOC Celje je na razpisu oddala ponudbo za izvedbo del v višini 15,45 milijonov evrov in je bila za več kot milijonov evrov cenejša od kranjske družbe Gorenjska gradbena družba, ki je oddala ponudbo v višini 16,57 milijonov evrov ter za slabe pol milijona cenejša od novomeške družbe CGP, katerega ponudba je znašala 15,89 milijonov evrov. DARS je sicer kot najvišjo dopustno vrednost ponudbe določil 15,90 milijonov evrov, zaradi česar je bila ponudba Gorenjske gradbene družbe že pred postopkom razvrščanja ocenjena kot nedopustna in zato izključena iz postopkov ocenjevanja. VOC Celje je bil na koncu izbran kot najugodnejši ponudnik. Odločitev DARS-a sicer še ni pravnomočna, saj lahko neizbrani ponudnik v osmih dneh odda še zahtevek za revizijo.

Obnovitvena dela na tem odseku spadajo med obsežnejše projekte, ki jih letos načrtuje Dars. Med deli na tem avtocestnem kraku bo promet potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela naj bi se začela že letos, trajala pa bodo približno 18 mesecev.

Posel predstavlja skoraj tretjino vseh prihodkov, ki jih je v lanskem letu ustvaril VOC Celje. Lani so namreč celotni prihodki te družbe znašali dobrih 51 milijonov evrov. Poleg tega je ta celjska družba lani ustvarila dobre štiri milijone čistega dobička. VOC Celje zaposluje 391 ljudi in spada med deset največjih zaposlovalcev v Mestni občini Celje.

B.S., foto: DARS (simbolična fotografija)

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,275 seconds.