Celjsko gradbeno podjetje ponovno oškodovano


Celjski kriminalisti so zaradi suma pranja denarja ovadili štiri osebe. Eno izmed oseb, ki naj bi bila odgovorna oseba gradbenega podjetja z območja Celja, pa naj bi ovadili poleg suma pranja denarja tudi zaradi suma zlorabe položaja. Celjsko gradbeno podjetje je bilo tako oškodovano za 410.000 evrov.

Za istovrstno kaznivo dejanje so celjski kriminalisti februarja letos že ovadili dve osebi, med njimi tudi isto odgovorno osebo gradbenega podjetja iz Celja. Takrat je bila škoda ocenjena na 1.1 milijona evrov. Po neuradnih informacijah naj bi bila ta oseba direktor gradbenega podjetja Nivo, d. d. Danilo Senič. Tokrat naj bi se vodilni celjskega gradbenega podjetja še enkrat poslužil istega načina za nezakonito črpanje denarja iz gospodarske družbe.

Potek oškodovanja družbe je povsem enak kot pri prejšnji ovadbi, ki so jo zoper njega podali policisti. Razlika je le v tem, da naj bi takrat Senič kar 1,1 milijona evrov nakazal na bančni račun družbe z omejeno odgovornostjo s sedežem v Mariboru. Tokrat pa naj bi odgovorna oseba delniške družbe iz Celja na transakcijski račun ene izmed družb iz Ljubljane (»missing trader«, kar lahko prevedemo »izgubljeni trgovec«), kot  navidezno kratkoročno posojilo, družbi nakazala okoli 410.000,00 evrov. Omenjena družba ni navedenega zneska nikoli povrnila, z namenom pranja denarja je znesek nakazala še eni d. o. o.