Celjsko podjetje Alea Inženiring bi prevzelo Terme Dobrna

06. 01. 2017 14:47
(vir foto: terme-dobrna.si)
(vir foto: terme-dobrna.si)

Družba Alea Inženiring iz Celja je objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic Term Dobrna, ki je izdajatelj 692.542 delnic, danes na borzi vrednih 2,1 € po delnici.

 O nameri so že obvestili Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo RS za varstvo konkurence, upravo Term Dobrna ter predstavnike delavcev obeh podjetij.

Alea d.o.o., katere direktor je znani celjski odvetnik Dušan Korošec, je bila konec junija lani z 32,88 odstotka drugi največji lastnik najstarejšega slovenskega zdravilišča, za še enim celjskim podjetjem, Sanatus d.o.o., s 33,33 odstotnim deležem. Slednjega vodi Tomaž Krajnc, bivši direktor Casinoja Portorož, ki je poslovno tesno povezan še z enim Celjanom, nepremičninskim mogotcem Aleksandrom Jančarjem.

Sanatus d.o.o. je do največjega lastniškega deleža v termah prišel marca lani, ko je kupil večino delnic G Skupine, prejšnjega pomembnega lastnika Term, ki pa je bil v stečaju.  Nakup 7 odstotkov lastništva za 414 tisoč evrov je bil takrat za 2 delnici pod zakonsko določeno mejo, po kateri bi podjetje moralo objaviti prevzemno ponudbo.

Časnik Finance je zanimalo ali Korošec in Jančar delujeta usklajeno

Da bo do prevzemne ponudbe s strani Alee ali Sanatusa prišlo je že lani predvidel časnik Finance. V marčevskem članku so izpostavili, da sta Jančar in Korošec prijatelja ter na Korošca naslovili vprašanje ali delujeta usklajeno.

“Tukaj ni nobenega usklajenega delovanja. Jaz zastopam Aleo, to je podjetje moje matere. Glavne odločitve sprejema ona,” je takrat odgovoril ter dejal, da ni vedel, da se je Sanatus ravno tisti čas odločil za nakup delnic G Skupine.  

“Z gospodom Jančarjem se poznava, občasno je moja stranka, a to še ne pomeni, da poslujeva skupaj, morda pa nekoč bova. Vam pa zagotavljam, da ni nobenega usklajenega delovanja,” je odvetnik Dušan Korošec takrat pojasnil za Finance.

Novinarji Financ so ga takrat še povprašali, ali načrtuje prevzem. “Zdaj ko ste to omenili, se mi zdi zadeva zanimiva, morda pa res kdaj v prihodnosti,” je takrat odgovoril. Korošec.

IN POSLOVNI IZID?

Podatki za leto 2016 še niso znani, leto poprej pa je Alea d.o.o. imela dobrih 400 tisoč evrov prometa in slabih 7 tisočakov čistega dobička.

Terme Dobrna so v istem letu ustvarile 7.75 milijonov evrov prihodkov in 182 tisoč evrov čistega dobička, pred tem pa so dve leti poslovale z izgubo.

Preostali pomemben lastnik Term Dobrna je Zvon ena holding v stečaju (21,45 % delež).

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,931 seconds.