CMC – VOC: Sisingerjeva ovadila Moškotevca on verjetno njo; dodatno: Sisingerjeva bi deložirala, pismo delavcev


Položaj okrog stečaja podjetja Ceste mostovi Celje je še naprej zapleten. Pred dnevi je stečajna upraviteljica Milena Sisinger zaradi odtujevanja premoženja napovedala kazensko ovadbo zoper vodstvo hčerinskega podjetja Vzdrževanje in obnova cest, ki ga vodi Roman Moškotevc. Na drugi strani je podjetnik, sicer lastnika družbe Ahac iz Šentjurja, navedbe zanikal in napovedal, da bo zaradi laži terjal zadoščenje.

Podrobneje v prispevkih Slovenskih novic:

Kazenska ovadba zoper vodstvo: izginila polovica premoženja

Zaradi laži bo vodstvo tožilo stečajno upraviteljico


Dodano naknadno

Stečajna upraviteljica CM Celje zahteva izselitev Voca iz najemnih prostorov

Prejelli smo tudi pismo, podpisano s strani Sveta delavcev VOC:

Delavci edinega večjega še preživelega celjskega gradbinca VOC so opozorili na nepravilnosti, ki jih stečajno upraviteljico podjetja CMC, sicer največjega lastnika VOC-a, Milena Sisinger izvaja pri upravljanju stečajnega postopka. Z njimi lahko povzroči propad ene redkih zdravih gradbenih družb pri nas, saj je podjetje VOC prav tako med upniki ugaslega celjskega gradbenega velikana.

340 delavcev celjskega gradbenega podjetja VOC je ogorčenih in zaskrbljenih nad potezami stečajne upraviteljice podjetja CMC Milene Sisinger, ki je sicer večinski lastnik VOC-a. Podjetje VOC uspešno izvaja zimsko službo na Celjskem in Koroškem, ki je ključna za nemoteno delovanje gospodarstva, turizma in za potek vsakdanjih življenj, ob tem pa delajo na pridobivanju novih poslov, kjer pa že čutijo posledice ravnanj stečajne upraviteljice. Prav tako so zaskrbljeni, saj znašajo terjatve podjetja VOC do CMC več milijonov evrov. Z nepremišljenimi in nestrokovnimi potezami Sisingerjeva zmanjšuje možnosti za uspešno poplačilo teh odprtih obveznosti, ki so lahko nov razvojni naboj za ohranitev in rast podjetja VOC, ki v teh časih bije bitko za preživetje na izjemno opešanem trgu in za ohranitev gradbene dejavnosti v Savinjski regiji.

Nedavna napoved Sisingerjeve za vložitev stečaja za družbo VOC bi zadala usodni udarec celjskemu gradbincu, zato so delavci VOC-a danes v iskanju vseh legitimnih možnosti, da bi lahko materializirali svoje delo in posle, v obupu poslali pismo stečajni upraviteljici: »V vaših namerah ne moremo prepoznati niti kančka skrbnega gospodarja, poslovne etike, kaj šele sočutja do nas ali preživetja naših družin. Z vsako takšno nepotrebno potezo le še večate pritisk na naše podjetje,« opozarjajo in izpostavljajo, da stečaj podjetja VOC za nikogar ne predstavlja uspeha, saj bi družba takoj izgubila koncesijo za vzdrževanje in obnovo cest, v stečajni postopek bi bilo prijavljenih 340 prednostnih terjatev iz naslova plač in odpravnin, bore malo pa bi bilo ob prodaji vredno tudi premoženje podjetja. V obseg slednjega še dodatno povsem neutemeljeno vnaša dvom Sisingerjeva, saj nima celovitega pregleda nad premoženjem propadlega celjskega gradbinca. Vanj namreč prišteva tudi premoženje, ki je v nesporni lastni VOC-a in ki ga delavci uporabljajo pri svojem vsakdanjem delu. S svojim delom stečajne upraviteljice zato tudi upravičeno zbuja vprašanje, ali gre za še en primer v zgodbi o delu slovenskih stečajnih upraviteljev.