Dijaki spodbudili k uporabi zelene tehnologije

25. 10. 2016 21:07

Fosilna goriva so okolju neprijazna in omejena, zato so se na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko aktivno vključili v evropski Erasmus+ projekt Lemo – Učeča se mobilnost (angl. Learning E-Mobility).

Namen 2 leti trajajočega projekta je spodbujati posameznike k uporabi zelene tehnologije v vsakdanjem življenju in zmanjšati vpliv na okolje.

Na današnji delavnici so sodelujoči govorniki nanizali ideje, kako širiti zavest o trajnostni mobilnosti med mladimi.

DSCN2458Razpravljali so o prihodnosti električnih avtomobilov v Sloveniji in jo primerjali z razvojem zelene mobilnosti na Finskem, kjer so se dijaki mudili na enotedenski izmenjavi.

Ob tej priložnosti so učitelji in dijaki predstavili novo strokovno gradivo o e-mobilnosti, ki bo pomembno prispevalo k posodobitvi obstoječega učnega načrta na področju transporta in logistike.

Gradivo je nastalo v sodelovanju med partnerskimi šolami, dodatno težo pa mu dajejo sodelujoči strokovnjaki s področja logistike in gospodarstveniki.

V okviru popoldanske interaktivne delavnice so se udeleženci preizkusili v vožnji z električnimi avtomobili, se podučili o vseh prednostih omenjenega transporta in se naučili napolniti električni avtomobil ob polnilni postaji.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 2,781 seconds.