Direktor celjskih rokometašev delegiran k nadzoru slovenskih terjatev v Agrokorjev Mercator


Vlada Republike Slovenije je Okrožnemu sodišču v Ljubljani predlagala, da kot izrednega člana uprave v  Poslovni sistem Mercator d.d. imenuje Gregorja Planteua.

Gre za dosedanjega direktorja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki je pred tedni skupaj s trenerjem Brankom Tamšetom podpisal triletno podaljšanje sodelovanja, kar sedaj ni več aktualno.

Za marsikoga je imenovanje 42-letnega Planteua presenečenje, saj izkušenj pri upravljanju z večjimi sistemi nima, čeprav je še nedolgo tega vlada obljubljala prav to. Kariero je začel pri Klubu študentov celjske regije in kasneje olastninil njihov študentski servis, ki je še lani ustvaril več kot milijon evrov prometa, pred leti pa so bile številke precej večje. Deloval je tudi pri drugih podjetjih, kot največjo referenco pa izpostavlja petletno sodelovanje v danski tovorni multinacionalki Maersk, kjer je bil direktor financ za vzhodni Jadran. 

O dodatnih ozadjih in o tem, zakaj je na to mesto prišel ravno kader iz Celja, podrobneje v prispevku portala Siol (klik!)

*na sliki minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in Gregor Planteu, foto: twiter Vlade RS

sola-voznje-polsi-klik