Dober milijon in dvesto tisoč evrov presežka ZD Celje v občinsko blagajno


denar_evriV celjskem zdravstvenem domu je zavrelo med zaposlenimi. Zaradi včerajšnjega sprejetja sklepa mestnih svetnikov o izločitvi organizacijske enote Zdravstveni dom Celje iz javnega zavoda Zdravstveni dom Celje, naj bi občinski svetniki zavodu vzeli več kot milijon evrov dobička, s katerim je dom želel zgraditi prizidek in tako rešiti prostorsko stisko. Po poročanju rtvslo.si, naj bi presežek doma v znesku 1,2 milijona evrov, ki je bil ustvarjen v tržni dejavnosti preteklih obdobij, MOC prenesla v letošnji proračun.

Kljub številnim pomislekom in nasprotovanjem predlaganemu sklepu s strani svetnikov, je na koncu vendarle za sklep glasovalo 20 od 32 navzočih. Po besedah Tine Kramer, direktorice celjske občinske uprave, naj bi spremembi pritrdilo tudi računsko sodišče in je torej zakonita. Presežek, gre izključno iz tržne dejavnosti ZD-ja Celje, lahko po njenih besedah celjska občina kot ustanoviteljica doma uporabi tudi za opravljanje in razvoj drugih negospodarskih dejavnosti.

Zdravstveni dom naj bi skoraj 1,3 milijona evra privarčeval namensko, s temi sredstvi so želeli z izgradnjo prizidka rešiti prostorsko stisko. V prizidek naj bi se selila tudi fizioterapija za odrasle, ki je v dvakrat poplavljenih prostorih tudi zelo utesnjena. Po pisanju rtvslo.si MOC želi s temi sredstvi obnoviti stare občinske prostore nasproti ZD.

Seveda zaposleni v celjskem zdravstvenem domu poleg ustavne presoje občinskega odloka napovedujejo tudi stavko.

Več na rtvslo.si (klik!)