Dobiček iz tržne dejavnosti mora Zdravstveni dom Celje prenesti v občinski proračun

12. 10. 2016 13:20

downloadNa včerajšnji seji so celjski mestni svetniki po hitrem postopku podprli spremembo odloka o proračunu občine za letošnje leto.

V tem duhu so celjski mestni svetniki s 17 glasovi izglasovali sklep, da Zdravstveni dom Celje dobiček iz tržne dejavnosti iz minulega leta prenese v občinski proračun. 

Mestna občina Celje je lani na tak način prišla do 1,2 milijona evrov, letos bo znesek bistveno nižji, in sicer 169.879 evrov. ZD Celje mora denar v občinski proračun nakazati do konca oktobra, poroča Delo.

Denar bo namenjen za odkup stanovanj in poslovnih prostorov na Gregorčičevi 6, ki bodo služili kot dodatni poslovni prostori za opravljanje zdravstvene dejavnosti.

“S tem presežek prihodkov nad odhodki, ki jih je ZD ustvaril predvsem z oddajo poslovnih prostorov v občinski lasti vračamo nazaj v dejavnost ,” je v obrazložitvi za Delo povedala Polona Ocvirk, vodja oddelka za družbene dejavnosti na MOC.

Štefanija Presker (Desus) je dodatno opozorila, da ima ZD Celje trenutno večjo krizo: “Zmanjšali so se prihodki od prodaje blaga in storitev. Velika je nerealizacija pri medicini dela, ki je tržna dejavnost. Tako velika, da se tega ne bo dalo nadomestiti do konca leta. Vzroki za nerealizirani tržni del so predvsem v upadanju zaposlenih. Prej so imeli jasne cilje, s sprejetjem lanskega odloka so cilji porušeni in nezadovoljstvo veliko. To naj skrbi tudi nas.”

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,097 seconds.