Državni denar Stepišnikovem podjetju, KPK trenutno ne vidi težav

29. 10. 2013 08:59

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik je prek družbe Corda Orodjarna največji lastnik EMO Orodjarne, ki je na razpisu ministrstva za gospodarstvo dobila 348 tisoč evrov državnega denarja, poroča rtvslo.si. Ob tem se poraja vprašanje, če je Stepišnik vplival na razpis, na katerem je zmagalo njegovo podjetje.

Stepišnik je sicer zatrdil, da se je iz vseh postopkov odločanja izločil in nanje ni na nikakršen način vplival ter dodal, da bi bilo narobe, če se njegovo podjetje, ki sicer redno kandidira na številnih razpisih, pri tem ne bi smelo sodelovati. Novinarjem Financ je celo izpostavil, da gre za razvojno podjetje, ki preko davkov državi vrne veliko.

Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije v 35. členu določa, da državni organi ne smejo poslovno sodelovati s subjekti, v katerih funkcionar prej omenjenega organa z več kot petimi odstotki sodeluje s kapitalom ali pri upravljanju. Torej se postavlja vprašanje, ali gre pri podelitvi državnih spodbud za poslovanje.

Kljub pozivom Slovenske demokratske mladine, naj Stepišnik odstopi, sredstva, pridobljena prek razpisa, pa vrne v proračun, na komisiji za preprečevanje korupcije za zdaj ne vidijo težav.

Več preberite na rtvslo.si.

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,754 seconds.